- Ново
- Ново
GourmetCoffee Specialty Ethiopia Dambi Natural 250g
Изживяване още от първата глътка. Тази етиопия изненадва с интензивен аромат на люляк, който нежно се слива със сладкия вкус на зрели боровинки и кадифения послевкус на нуга. Благодарение на естествената обработкавкусът е идеално чист, сочен и многопластов - идеалният избор за тези, които търсят изключителна чаша. Едно от онези кафета, които ще запомните.
Надморска височина: 2000 м над морското равнище.
Регион.
Сорт: JARC 72165
Земеделски производител: Bekele Yitute
Стопанство/станция: Dambi Farm
Пекарна: Beansmith
Преработка: естествена
Резултат от купаж : 86
Какво е GourmetCoffee Specialty?
Това е селекция от кафета, които сме подбрали внимателно и които пекарната Beansmith е обработила за нас. Съществуват много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това са кафета, които са получили най-малко 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържат значителни вкусови дефекти. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Съвет за приготвяне
Не записваме точната грубост на смилане, тъй като всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.
Информация от фермера
Бекеле Йите произхожда от семейство, което отглежда кафе от поколения - съпругата и дъщеря му също са близки до занаята. Той поема фермата Dambi от своите предци; името ѝ се отнася до района Dambi kebele, където се намира.
Стопанството му е естествено биологично - Бекеле използва само органични торове, бобови култури като междинни култури за фиксиране на азота, а също така хранителни и парични култури, за да оползотвори максимално земята.
В плантацията се отглежда смес от местни сортове (известни преди като "етиопско наследство") и сортове JARC, отгледани от Центъра за селскостопански изследвания в Джимма. Този изследователски център предоставя на етиопските фермери по-устойчиви на болести сортове, които запазват превъзходния си вкус в чашата.
Бекеле и семейството му събират кафеените череши на ръка - подбират само идеално узрели червени плодове. След прибирането на реколтата те ги сортират отново, така че само най-добрите от тях да отидат за по-нататъшна обработка. След това разстилат черешите върху повдигнати лехи за сушене, където ги обръщат редовно, за да изсъхнат равномерно. Целият процес отнема около 15 до 18 дни.
EAN: 8594206184180
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER