GourmetCoffee Specialty Colombia EL SILENCIO 250g
Сочно, плътно и сладко кафе с приятен привкус на ферментация. То има богат вкус и хармоничен баланс, които ще зарадват всеки любител на кафето.
Аромат: ягода - череша - ромова пралина
Надморска височина: 1740 м над морското равнище
Регион: Piendam , Cauca
Сорт: Castillo
Ферма: Attia - El Silencio
Оценка на чашата: 86
Пекарна: Beansmith
Обработка: естествена
Какво е GourmetCoffee Specialty?
Това е селектирано кафе, което сме подбрали внимателно, а пекарната Beansmith е обработила за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това са кафета, които са получили най-малко 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържат значителни дефекти във вкуса. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Съвет за приготвяне
Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което сме получили по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.
Информация от земеделския производител
Робинзон Ривера Муелас, 38-годишен фермер на кафе от Пиендамо в регион Каука, е собственик на фермата El Silencio, разположена в село El Agrado на 1740 метра надморска височина. В стопанството си той отглежда сорта катурра и произвежда около 7000 кг кафе годишно.
Освен че отглежда кафе, Робинзон помага и на по-малките производители в района, които не разполагат с необходимото оборудване за преработка. За тях той обработва и суши черешите им. Той използва уникален метод на двойна анаеробна ферментация, който съчетава първоначален анаеробен етап с краен аеробен етап. Последващото сушене се извършва както в механични, така и в параболични сушилни.
Вече шеста година Робинсън е активен член на местната асоциация на производителите на ACC, където е член-основател и законен представител. Чрез работата си в асоциацията той споделя знания и помага за подобряване на практиките на дребните производители в региона.
EAN: 8594206184029
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER