GourmetCoffee Specialty Brazil Freitas ESP 250g
Естествено преработен бразилски с гладък и сладък профил, идеален за еспресо. Ароматите включватсушена кайсия, ядки, ванилия и черен шоколад. Гладка, кремообразна и идеална за ежедневна чаша, която ще зарадва любителите на сладки и балансирани вкусове.
Надморска височина: 900 - 1000 м над морското равнище
Регион.
Сорт: Acaia, Arara, Bourbon, Catuai, Geisha, Mundo Novo, Topázio
Стопанства: Fazenda Freitas, Fazenda Bom Jardim и Fazenda Claudio
Месеци на прибиране на реколтата: септември
Score: 85
Преработка: естествена (суха)
Пекарна: Beansmith
Какво представлява специалното кафе гурме?
Това е истинско специално кафе, което е внимателно подбрано и изпечено за нас от Beansmith, селективна пекарна. Съществуват много определения, като едно от по-конкретните от SCA (Асоциация за селектирано кафе) гласи, че това са кафета, които получават най-малко 80 от 100 точки при професионална оценка и нямат точно посочени дефекти във вкуса. При нашите селектирани кафета ще откриете и 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте отчетлива горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Тези кафета са изпечени предимно за еспресо, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Съвет за приготвяне
Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което имаме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Препоръчителна подготовка 16 г кафе / 35 мл изход за около 30 сек.
Информация от вносителя
Семейство Нунес започва да отглежда кафе през 1984 г. в района Cerrado Mineiro, когато Осмар Джуниър засажда първите 10 хектара. Оттогава насам те непрекъснато разширяват стопанството и днес то се управлява от третото поколение - Габриел, агроном, който внася опит и модерен подход в семейния бизнес.
През последните години стопанството се преориентира от търговско производство към специализация в производството на хубаво кафе. Акцентът е поставен върху качеството, внимателното управление на земята и устойчивостта. Усилията им се потвърждават с получаването на сертификата IMPACT от Sucafina, който гарантира социално и екологично отговорно производство. За да поддържат високо качество и добиви, всяка година подновяват от 10 до 15 % от кафеените си дървета.
EAN: 8594206180045
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER