GourmetCoffee Speciality Burundi Gakenke 250g
Надморска височина: 1 670 - 1 800 м над морското равнище
Регион: Kayanza, Gatara
Сорт: Red Bourbon
Ферма: Gakenke
Месеци на прибиране на реколтата : март - юли 2024 г.
Пекарна: Beansmith
Вносител: Sucafina
Какво е GourmetKafé Specialty?
Това е селекция от кафета, които сме подбрали внимателно и които пекарната Beansmith е изпекла за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията на селектираните кафета) изрично посочва, че това са кафета, които получават най-малко 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържат значителни дефекти във вкуса. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).
Какво е различното в нашите селектирани кафета?
Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.
Какво ни привлече към това кафе?
Съвет за приготвяне
Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница го прави по различен начин, но можете да опитате да смилате, за да получите приблизително това, което имаме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.
Капване на 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.
Информация от фермера/вносителя
Гейкенке е построена през 1991 г. Заводът с 224 сушилни легла може да обработва до 750 тона на сезон. Разполага с 2 флотационни резервоара, 10 резервоара за ферментация и 2 резервоара за накисване. Полето за сушене разполага със 150 повдигнати лехи.
Станцията има 1 780 регистрирани земеделски членове, разположени на 22 хълма в община Гатаре в провинция Каянза. Те са организирани в групи от по 30 души, начело с лидер на производителите, който улеснява комуникацията и организацията със станцията.
Повечето от кафеените дървета в Бурунди са от сорта "Червен Бурбон" поради причини, свързани с качеството. Поради все по-малкия размер на кафеените плантации остаряването на подложките е много голям проблем в Бурунди. За да подпомогне земеделските стопани при обновяването на насажденията им, Greenco купува семена от Института по агрономически науки в Бурунди (ISABU), създава разсадници и продава разсад на земеделските стопани на цена, по-ниска от себестойността.
BПо време на сезона на събиране на реколтата кафето се събира селективно на ръка. Черешите се пускат в малки кофички, за да се провери качеството им. След това качествените череши се сортират на ръка и се отстраняват повредените, недоузрелите и презрелите череши. След това черешите се изсушават в продължение на 3 до 4 седмици на сушилни маси в един слой. По време на процеса на сушене берачите преглеждат черешите, за да открият дефектни парчета. След изсушаването пергаментът се опакова в торби и се изнася в склад. Експертите в лабораторията на Greenco оценяват всяка партида и осигуряват проследимост по време на целия процес.
EAN: 8594206183787
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER