• -10%
  • -10%
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g
GourketCoffee Specialty Columbia D. Sambony 250g

GourmetCoffee Specialty Colombia D. Sambony 250g

Налично
28,90 лв. 32,24 лв. -10%
с ДДС
Time left

Розовият бърбън от фермата El Mirador носи нотки на ягодов пай, сушено киви и черен чай. Елегантната ферментация разкрива сладостта и сочността.

Искате ли да смелите кафето?
На склад > 5 бр., доставени до вас 24.12.2025

detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 16 точки. Вашата количка ще съдържа общо 16 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,40 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Метод на обработка
Анаеробно
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
2025-11-25
 

Надморска височина: 1624 м над морското равнище.

Регион.

Сорт: Розов бърбън

Вкус: ягодов пай, сушено киви, черен чай

Ферма: El Mirador

Земеделски производител: Diana Sambony

Пекарна: Beansmith

Преработка: измита, ферментирала

Оценка на чашата : 88

Какво представлява специалното кафе гурме?

Това е селектирано кафе, което внимателно сме избрали и пекарната Beansmith е изпекла за нас. Има много определения, като SCA (Асоциацията за селектирано кафе) изрично посочва, че това са кафета, които получават най-малко 80 от 100 точки при професионална оценкаи не съдържат значителни вкусови дефекти. Освен това при нашите селектирани кафета винаги ще намерите 100% прозрачност (ферми, вносител, пекарна и търговец на дребно).

Какво е различното в нашите селектирани кафета?

Не очаквайте ясно изразена горчивина в кафето, тъй като те са изпечени по-леко от обикновените кафета. Като правило в тях ще откриете повече плодови аромати. Всички наши кафета са предназначени предимно за приготвяне в домашни условия като филтърно кафе, но това не означава, че не могат да бъдат интересни в кана за мока.

Съвет за приготвяне

Не записваме точната грубост на смилане, защото всяка мелница я има различна, но можете да опитате да смелите, за да получите приблизително това, което получаваме по-долу. Но това наистина е един от многото различни случаи. Това е просто нещо като отправна точка.

Капване 18 г (60 мл цъфтеж), общо 250 мл за 2:30 мин.

Информация от фермера/вносителя

Диана Самбони е олицетворение на сила, решителност и страст към отглеждането на кафе. Като горд производител, тя се посвещава на работата си с любов и непоколебима отдаденост, допринасяйки за производството на изключително кафе. Заедно със семейството си тя се стреми да преобрази историята на живота им и да открие нови възможности за бъдещето. Според Диана ключът към успеха е в постоянните грижи, упоритата работа и желанието да бъдеш най-добрият. Със своята отдаденост тя вдъхновява не само семейството си, но и общността, доказвайки, че със страст и постоянство всяко препятствие може да бъде преодоляно и да се постигнат изключителни резултати.

След като събере узрелите кафеени череши, фермата първо отстранява всички примеси, като ги плава в пластмасови резервоари. След това кафето ферментира в продължение на 48 часа цяло, т.е. все още в черешите, и след това в продължение на още 48 часа след обелването в пулпата. И двата процеса на ферментация се извършват по анаеробен начин в запечатани пластмасови торби. След ферментацията пулпата се отстранява от кафеените зърна, а зърната се преместват в сушилните, където се сушат бавно в продължение на 8 дни.

EAN: 8594206184166

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER

Nejnižší cena za posledních 30 dní byla 28,90 лв.

🎄 За съжаление вече не можем да доставим пратката до Коледа. Онлайн магазинът продължава да изпраща поръчки всеки ден ➡️ Повече информация