Кафе Francin Guatemala Canaque 250g
Кафе Francin Guatemala Canaque 250g

Кафе Francin Guatemala Canaque 250g

Изчерпана наличност
27,90 лв.
с ДДС

Леко изпечено кафе, което ви обгръща с приятно усещане със своя богат и топъл вкус.

Аромат: ром, нуга, какао, сироп

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
всички начини на приготвяне
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
По-висока
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Това страхотно натурално кафе бързо си спечели предани последователи и буквално изчезна от рафтовете още по-бързо!

Затова през март се обърнахме към нашия приятел Джереми от Touton Specialty Coffee и попитахме дали кафето Canaque ще се предлага отново. Отговорът му беше "да" и веднага щом Джереми разполагаше с мостри, той ни ги изпрати за дегустация. Направихме обстоен тест - изпекохме 50 г зелени зърна на пекарна Ikawa, изчакахме няколко дни, за да се уталожат ароматите (кой би издържал? :)), дегустирахме (cupping), преценихме за себе си, а по-късно се потопихме в дискусия за кафето с колеги, обменяйки мнения и прозрения.

Резултатът?

Кафето беше много сходно с това, което предлагахме досега, така че нямаше какво да обсъждаме. Решихме да го предложим отново.

След една година отново го купуваме в достатъчни количества, за да можете отново да се насладите на кафе с аромат на ром и нуга и мек, сладък вкус.

При сухия метод след брането черешите се разстилат на тънък слой върху бетонни тераси или върху африкански лехи, за да изсъхнат. Алтернативно за сушенето се използват механични сушилни. Кафето трябва да се обръща редовно, за да се предотврати образуването на плесен и нежелана ферментация. След приключване на сушенето, независимо дали на слънце или в сушилня, люспите се отстраняват механично в "суха мелница". Самата суха обработка придава на кафето определени вкусови качества , независимо от сорта или тероара. Често това е положително, но при лошо изпълнение сушенето може да има отрицателен ефект, като безвъзвратно унищожи цялата партида (част от реколтата). В случай на лошо сушене в кафето се откриват ферментирали до алкохолни нотки, дрожди или дори тор. От друга страна, когато сушенето е извършено както трябва, сухият метод винаги носи плодови аромати и кремообразно тяло в чашата.

Гватемала

Сорт: Caturra

Обработка: суха (естествена)

V60, Frenchpress, Chemex, Smart, Vacuum Pot, Batch

Надморска височина: 1 800 м над морското равнище.

EAN: 655729693219

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER

🎄 За съжаление вече не можем да доставим пратката до Коледа. Онлайн магазинът продължава да изпраща поръчки всеки ден ➡️ Повече информация