Fiftybeans Mexico Gildo García Pérez, 200g
Прясно изпечено кафе от пекарната за кафе в Бърно Fiftybeans.
Аромат: FICKS - ЖЪЛТ МЕЛОН - МЕД - ЦВЕТЯ
Историята на кафето от Ерменегилдо Гарсия Перес:
Гилдо е човек на правилното място. През целия си живот е посветен на кафето. Грижи се за собствената си ферма, обучава други фермери и сам пече зърната! Радостно е да попаднеш на човек като него!
От малкото налични проби се открояваше партидата, обработена по метода на черния мед. Гилдо обаче обработва това кафе само в своята ферма. Черешите идват от фермерите Армандо Сандовал и Маркос Хосе.
Същността на метода на черния мед се състои в това, че от черешите на кафето се отстранява тънък слой от кората, след което кокичетата се ферментират. Този метод създава прекрасно балансирани вкусове.
Така в чашата си получавате много смокини, цветя, жълти плодове и мед.
За приготвянето на това кафе се използва пекарната Loring S15 Falcon, която използва конвекция,т.е. горещ въздух, като основен източник на разсейване на топлинната енергия. Това ми позволява да работя много прецизно с вкусовите нюанси на това кафе и по този начин успявам да запазя високата сочност, но и сладостта.
За филтърно кафе винаги използвайте зърна не по-рано от 7 дни от датата на изпичане. След първото отваряне оставете пакета да се "проветри" поне 4 часа, преди да приготвите кафето. Това ще предотврати появата на нежелани горчиви нотки във вкуса.
Пакетът е напълнен с азот за хранителни цели, който забавя окисляването на зърната, така че кафето ще запази характера си дори 45 дни след изпичането.
Държава: Мексико
Надморска височина: 1450 м над морското равнище.
Сорт: Бурбон
Преработка: мед
Ароматен профил: смокини - жълт пъпеш - мед - цветя
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER