Fiftybeans Colombia Sebastian Ramiréz, 200g
Fiftybeans Colombia Sebastian Ramiréz, 200g

Fiftybeans Colombia Sebastian Ramiréz 200g

Изчерпана наличност
39,90 лв.
с ДДС

Тази ягодова бомба ще обърка сетивата ви.

Вкус: ЯГОДИ - ПЛОДОВИ БОНБОНИ - БОРОВИНКИ - МАЛИНИ

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Honey
Киселинност
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
 

Какво казва Roman Nejedlý, пекар от Fiftybeans, за това кафе?

Определено не съм фен на консервативните "вкусове на кафе". Затова в менюто на Fiftybeans винаги ще намерите малко по-различно кафе предложение от обичайното. Тази партида Кастило , обработена по метода на въглеродна мацерация с помощта на плодова инфузия, е най-дивата, която съм пекла. Всъщност това вече почти не е дори кафе. Или е така? В своята ферма El Placer Себастиан прилага най-новите знания от света на селективното кафе на практика. Плодовата инфузия , както се нарича ферментацията на кафеените череши заедно с плодовете, доскоро беше табу. Определено ще намерите много мнения за този метод на обработка, които го отхвърлят. Мога да ви кажа само това: това е може би най-доброто кафе, което съм пил!

Няма да ви казвам, че благодарение на ферментацията заедно с ягоди и боровинки, това кафе има вкус на ягоди, плодови бонбони или че поразително напомня на легендарната дъвка Tubble . Че е сочен, сладък, има фантастичен послевкус... Няма да ми повярвате. ТРЯБВА ДА ОПИТАТ ТОВА КАФЕ!

Wonderbeans - Чудо или чудо. Това описва вкусовете и ароматите на тези кафета. Целта на този проект е да намерим най-добрите кафета от цял свят и да ги предложим на вас, нашите фантастични клиенти. Кафето се превърна в неразделна част от гастрономията и аз му отдавам почит с този проект.

За да изпека това кафе, използвам печено устройство Loring S15 Falcon, което използва конвекция, т.е. горещ въздух, като основен източник на разпространение на топлинна енергия. Позволява ми да работя много прецизно с вкусовите нюанси на това кафе и по този начин мога да поддържам високо ниво на сочност, но и сладост. За да приготвите филтрирано кафе, винаги използвайте зърната най-малко 7 дни след датата на изпичане. След 1-во отваряне оставете опаковката да "проветри" поне 4 часа преди да започнете да правите кафе. Ще избегнете тези нежелани горчиви нотки във вкуса.

Опаковката е наситена с хранителен азот, за да се забави окисляването на зърната, така че кафето запазва своя характер ipo 45 дни след изпичане.

Държава: Колумбия

Надморска височина: 1750 метра над морското равнище

Сорт: Caturra

Обработка: мед

Вкусов профил: ЯГОДА - ПЛОДОВИ БОНБОНИ - СЛАДКИ - СОЧНИ

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER