Fiftybeans Бурунди Кибинго, 200g
Едноафриканско бижу, което според нас може да представлява бъдещето на хубавото кафе.
Аромат: CITRUS- LEVANDULE - HIGH
Историята на кафето от фермерите от Кибинго
Това е кафе, ферментирало със специално отгледани дрожди, наречени ORO. Тези дрожди позволяват на фермерите да удължат ферментацията и по този начин да повишат качеството на самото кафе. По-конкретно щамът ORO придава на кафето нотки на червени плодове и подобрява плътността и сладостта му. В същото време процесът е лесно повторим с минимален риск и допълнителни разходи.
В страна като Бурунди, където качеството и обемът на реколтата са много бурни, контролираната ферментация е голямо облекчение за фермерите.
В чашата си ще се насладите на много цитруси, червени плодове и медена сладост. Това кафе е просто чиста и сладка доброта!
За приготвянето на това кафе се използва пекарна Loring S15 Falcon, която използва конвекция, или горещ въздух, като основен източник на разсейване на топлинната енергия. Това позволява да се работи много прецизно с вкусовите нюанси на това кафе и по този начин успява да запази високата сочност, но и сладостта.
За филтърно кафе винаги използвайте зърната не по-рано от 7 дни след датата на изпичане. След първото отваряне оставете пакета да се "проветри" за поне 4 часа, преди да приготвите кафето. Това ще предотврати появата на нежелани горчиви нотки във вкуса.
Пакетът е напълнен с азот за хранителни цели, който забавя окисляването на зърната, така че кафето ще запази характера си дори 45 дни след изпичането.
Държава: Бурунди
Надморска височина: 1800 м
Сорт: Бурбон
Довършителна обработка: измита
Ароматен профил: цитруси - червени плодове - мед
EAN: 22002200
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER