Fiftybeans Индонезия Тропически дъвки 200g
Кафе с ферментационни нотки, балансирано, с плътно тяло, сладко и сочно, предлагащо комплексно и освежаващо вкусово изживяване. Аромат: сини плодове - гумени мечета - бонбони
Държава.
Обработка.
Ферма: Java Frinsa Estate
Земеделски производител: Wildan Mustofa
Сорт: Sigarar Utang
Надморска височина: 1400 м над морското равнище
Препоръчителна подготовка: Филтър
Wildan първо внимателно подбира зрели кафеени череши, след което ги комбинира с лактобацили, за да започне 24-часова ферментация. Този процес подобрява сладостта, сочността и гладката текстура на кафето. След ферментацията черешите се разстилат на тънък слой върху терасите за сушене, където работниците ги завъртат редовно, за да осигурят равномерно изсушаване. След приключване на сушенето кафето се обелва и се подготвя за изпращане в пекарната на Fiftybeans.
Бариста препоръчва кафето да се залее с вода с температура 100°C, тъй като по-високите температури поради възможно "изгаряне" на зърната са мит. Кафето се изпича при 600°C, така че няма как да "изгорите" зърната. За филтърно кафе е най-добре да използвате зърната не по-рано от 7 дни след изпичането им.
След като отворите опаковката за първи път, оставете я да се проветри за поне 4 часа, преди да я приготвите, за да избегнете горчиви нотки във вкуса.
EAN: 8594226860125
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER