Father's coffee Ethiopia Beshasha 300g
Father's coffee Ethiopia Beshasha 300g
Father's coffee Ethiopia Beshasha 300g
Father's coffee Ethiopia Beshasha 300g
Father's coffee Ethiopia Beshasha 300g
Father's coffee Ethiopia Beshasha 300g

Father's coffee Ethiopia Beshasha 300g

Изчерпана наличност
34,90 лв.
с ДДС

Характерен, но балансиран цитрусов вкус, който е освежаващ и никога не омръзва. Това кафе осигурява интензивно, свежо изживяване с продължителна лекота, която ще ви накара да се върнете за още. Черен чай с лимон - сладко от праскови

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност

Аксесоари

detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Държава.

Регион: Jimma, Oromia

Преработвателно предприятие: Beshasha

Надморска височина: 2040 м над морското равнище.

Сорт: местни етиопски сортове

Преработка: измита

Производител::

Мустефа Абакено отглежда в района на Джимма близо до Агаро и е известен с новаторския си подход към отглеждането на хубаво кафе. През 2018 г. той получава лиценз за износ и създава преработвателната станция Beshasha, където преработва не само собствената си реколта, но и кафето на местните фермери. Благодарение на прецизното събиране на реколтата, ферментацията и сушенето кафетата му се отличават с изключително качество и комплексен профил с нотки на зрели плодове и цветя. Освен това Mustefa подкрепя устойчивото земеделие и активно допринася за развитието на земеделската общност в региона.

Преработка:

Mustefa използва малък депулпер, за да отстрани люспите и пулпата по време на измиването. Поради ограниченото количество вода и пространство кафето се ферментира само за кратко време,приблизително 8 часа, и след това се суши в продължение на 13-16 дни в зависимост от метеорологичните условия. Резултатът е кафе с характер, напомнящ метода на меда. Beshasha преработва в станцията не само собствената си реколта, но и кафе от съседни земеделски производители с плантации от 4 до 10 хектара. С нарастващото търсене през 2020 г. той открива втора станция - Kabira, която се фокусира върху естествената и анаеробната обработка.

Сорт:

В този район се отглеждат традиционни етиопски сортове ("Heirloom"), които растат под сянката на дървета. Те се ценят заради богатия си вкус и способността им да се адаптират към местните условия. Благодарение на надморската височина от 2150-2200 м местните кафеени дървета дават зърна с характерен и уникален ароматен профил.

EAN: 2906

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER