Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g
Етиопското кафе Lalesa се отличава със сладка пълнота и лека киселинност благодарение на внимателната суха обработка, която запазва богатия му характер.
Боровинки - лимон - чийзкейк
Държава.
Регион: Lalesa, Gebed
Гара: Lalesa Site
Надморска височина : 2150 - 2200 м.
Сорт: Наследствен
Обработка: естествена
Производството на кафе в Етиопия е разделено на три сезона: Бега (октомври-януари) е решаващ за събирането на реколтата, Белг (февруари-май) носи дъждовете, необходими за цъфтежа, а Кремпт (юни-септември) включва бури, които подпомагат узряването. Ephtah Specialty Coffee се фокусира върху устойчивото развитие и подкрепата на жените в кафеената индустрия; във фермата им в Лалеса работят до 250 души и има най-голямата сушилна станция в региона.
Черешите на кафето преминават през процес на плаване, при който те се потапят във вода и неузрелите плодове изплуват на повърхността. Качествените череши се сушат на легла в продължение на 12-15 дни, като местните жени ръчно събират зелените зърна. След като се изсуши, кафето се транспортира до Адис Абеба и след това до Джибути за износ. Ephtah подкрепя и социални проекти като дневен център за деца на фермери и програмата Ama Commitment, която помага на жените в кафеената индустрия.
В района се отглеждат местни етиопски сортове кафе "Heirloom" под сянката на дървета, по-специално на лъжливото бананово дърво Ensete. Тези сортове се ценят заради сложния си вкус и приспособимостта си към местните условия. Кафеените дървета растат на 2150-2200 м надморска височина, което допринася за уникалния им профил. Освен кафето земеделските стопани отглеждат и банани Ensete, които се използват за приготвянето на местното ястие Kocho.
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER