Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g
Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g
Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g
Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g

Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g

Изчерпана наличност
38,90 лв.
с ДДС

Етиопското кафе Lalesa се отличава със сладка пълнота и лека киселинност благодарение на внимателната суха обработка, която запазва богатия му характер.

Боровинки - лимон - чийзкейк

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
Дата на печене
 

Държава.

Регион: Lalesa, Gebed

Гара: Lalesa Site

Надморска височина : 2150 - 2200 м.

Сорт: Наследствен

Обработка: естествена

Производството на кафе в Етиопия е разделено на три сезона: Бега (октомври-януари) е решаващ за събирането на реколтата, Белг (февруари-май) носи дъждовете, необходими за цъфтежа, а Кремпт (юни-септември) включва бури, които подпомагат узряването. Ephtah Specialty Coffee се фокусира върху устойчивото развитие и подкрепата на жените в кафеената индустрия; във фермата им в Лалеса работят до 250 души и има най-голямата сушилна станция в региона.

Черешите на кафето преминават през процес на плаване, при който те се потапят във вода и неузрелите плодове изплуват на повърхността. Качествените череши се сушат на легла в продължение на 12-15 дни, като местните жени ръчно събират зелените зърна. След като се изсуши, кафето се транспортира до Адис Абеба и след това до Джибути за износ. Ephtah подкрепя и социални проекти като дневен център за деца на фермери и програмата Ama Commitment, която помага на жените в кафеената индустрия.

В района се отглеждат местни етиопски сортове кафе "Heirloom" под сянката на дървета, по-специално на лъжливото бананово дърво Ensete. Тези сортове се ценят заради сложния си вкус и приспособимостта си към местните условия. Кафеените дървета растат на 2150-2200 м надморска височина, което допринася за уникалния им профил. Освен кафето земеделските стопани отглеждат и банани Ensete, които се използват за приготвянето на местното ястие Kocho.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER