Father's Coffee Colombia Inzá Washed 300g
Гладко, приятно сладко кафе, подходящо за зимни условия.
Аромат: портокал - цвят от лайм - сушени смокини - звездовиден анасон
Държава .
Регион: Inzá, Cauca
Преработвателно предприятие: Regional Inzá
Надморска височина: 1800-2100 m над морското равнище.
Сорт: Таби, Розов Бурбон, Катурра и Колумбия
Преработка: измита
ТОВА КАФЕ Е СПЕЦИАЛНО ЗА БАЩИТЕ. ЗА ВСЯКО ПРОДАДЕНО КАФЕ ТЕ ДАРЯВАТ ОБРАТНО 2 ДОЛАРА (ЕДИН ОТ КЛИЕНТИТЕ И ЕДИН ОТ ТЯХ) ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СЛЪНЧЕВИ ОРАНЖЕРИИ ЗА СУШЕНЕ НА КАФЕТО.
Историята на Inzá датира от 1577 г., когато на 11 юли Санчо Гарсия де Еспино основава ASORCAFE. Целта е била да се помогне на местните фермери и производители да отглеждат и продават хубаво кафе. Осигуряват им образование и развитие за подобряване на икономическите и социалните условия В момента асоциацията има 290 членове.
Преработка:
Производителите от Инза работят на парцели от 1,8 ха до 2 ха и отглеждат кафе на височина до 2100 м. Кафето традиционно се обработва по метода на измиването. След прибирането на реколтата кафеените череши се почистват от люспите и се ферментират в продължение на 20-40 часа в зависимост от околната среда. След това кафето се измива и неузрелите зърна се отстраняват. След това се суши в параболични сушилни в продължение на 8-15 дни в зависимост от климатичните условия.
Сорт:
Обикновено кафето е с висока киселинност и вкус на тръстикова захар, произхождащо от вулканичните почви на вулкана Puracé. Microlot Tierradentro се стреми да представи най-доброто от този район. В резултат на по-късната реколта кафето има по-сладък и цветен характер.
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER