Father's Coffee Colombia Inzá 300g
Отлично кафе с деликатен и приятно сладък вкус, което е идеално за студения зимен сезон и ще направи всеки момент по-приятен.
Аромат: портокал - липов цвят - сушени смокини - звездовиден анасон
Държава.
Регион: Inzá, Cauca
Преработвателно предприятие: Regional Inzá
Надморска височина: 1800-2100 m над морското равнище.
Сорт: Таби, Розов Бурбон, Катурра и Колумбия
Преработка: измита
Историята на Инза започва през 1577 г., когато испанецът Санчо Гарсия де Еспино основава лагер. Компанията ASORCAFE е основана на 11 юли 2003 г. в Педеграл, близо до Инза, за да подпомага местните фермери в отглеждането и продажбата на хубаво кафе. Днес тя наброява 290 членове и работи в партньорство със Siruma Coffee.
Малките производители в Инза обработват парцели от 1,8-2 хектара и отглеждат кафе на височина до 2100 м над морското равнище. Традиционно кафето се преработва по метода на измиването: след прибирането на реколтата черешите се обелват, ферментират в продължение на 20-40 часа, измиват се и се сушат в параболични сушилни в продължение на 8-15 дни в зависимост от метеорологичните условия.
Кафето Inzá се характеризира с по-висока киселинност и вкус на тръстикова захар, благодарение на вулканичната почва на вулкана Puracé. Microlot Tierradentro обаче показва най-доброто от опитните производители в региона. Благодарение на късната реколта и превъзходната преработка то има по-сладък и цветен профил. Произхожда от ферми на 1 880-2 080 м надморска височина и включва сортовете Tabi, Pink Bourbon, Caturra и Colombia.
EAN: 2550
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER