Dos Mundos Mexico Carlos Cadena 250g
Dos Mundos Mexico Carlos Cadena 250g

Dos Mundos Mexico Carlos Cadena 250g

Изчерпана наличност
33,90 лв.
с ДДС

Ново издание за изследователи с богат вкус, който гарантирано ще ви донесе изключително и сгряващо изживяване .
Шоколадов пралин - Черешов ликьор - Сушени боровинки

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 19 точки. Вашата количка ще съдържа общо 19 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,66 лв..
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Оценка на чашата: 87 точки






Район: Cosautlán de Carvajal, Veracruz Ферма: Finca HuehuetepanФермер: Carlos CadenaСорт: 100% arabica mundo maya Обработка накафето: естественаНадморска височина: 1 350 м

Историята на фермата датира от 1950 г., когато е придобита от дядото на Carlos. След смъртта му майка му, която по това време е много млада, поема стопанството. Това довежда до много предизвикателства, но майка му запазва стопанството в първоначалния му вид и продължава традиционния начин на земеделие. След това бащата на Карлос поема стопанството и започва да прави промени- от засаждане на нови сортове кафеени дървета до подрязване на дърветата.

Карлос е част от петото поколение производители на кафе в тази ферма в Мексико и през 2012 г. участва за първи път в конкурса Taza Excelencia Mexico, където постига 6-то място. Класирането бележи важен преломен момент и предизвиква революция в подхода към кафето. Той и семейството му започват да изследват различни сортове кафеени дървета и да експериментират с нови процеси на преработка. Продължава да се състезава и през 2023 г. печели 3-то място на Cup of Excellence със смес от Gesha и Pacamara.

Всички селекции кафе на фермата, с изключение на малък брой, се преработват по сухия (естествен) метод, а някои преминават през ферментация в запечатани пластмасови контейнери, за да се предпази кафето от ултравиолетова светлина. След това кафето се суши на африкански легла.

Препоръчителна подготовка за V60: 18 г кафе, 300 мл вода, 3 минути екстракция

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER

🎄 За съжаление вече не можем да доставим пратката до Коледа. Онлайн магазинът продължава да изпраща поръчки всеки ден ➡️ Повече информация