Dos Mundos Mexico Carlos Cadena 250g
Dos Mundos Mexico Carlos Cadena 250g

Dos Mundos Mexico Carlos Cadena 250g

Изчерпана наличност
33,90 лв.
с ДДС

Ново издание за изследователи с богат вкус, който гарантирано ще ви донесе изключително и сгряващо изживяване .
Шоколадов пралин - Черешов ликьор - Сушени боровинки

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Оценка на чашата: 87 точки






Район: Cosautlán de Carvajal, Veracruz Ферма: Finca HuehuetepanФермер: Carlos CadenaСорт: 100% arabica mundo maya Обработка накафето: естественаНадморска височина: 1 350 м

Историята на фермата датира от 1950 г., когато е придобита от дядото на Carlos. След смъртта му майка му, която по това време е много млада, поема стопанството. Това довежда до много предизвикателства, но майка му запазва стопанството в първоначалния му вид и продължава традиционния начин на земеделие. След това бащата на Карлос поема стопанството и започва да прави промени- от засаждане на нови сортове кафеени дървета до подрязване на дърветата.

Карлос е част от петото поколение производители на кафе в тази ферма в Мексико и през 2012 г. участва за първи път в конкурса Taza Excelencia Mexico, където постига 6-то място. Класирането бележи важен преломен момент и предизвиква революция в подхода към кафето. Той и семейството му започват да изследват различни сортове кафеени дървета и да експериментират с нови процеси на преработка. Продължава да се състезава и през 2023 г. печели 3-то място на Cup of Excellence със смес от Gesha и Pacamara.

Всички селекции кафе на фермата, с изключение на малък брой, се преработват по сухия (естествен) метод, а някои преминават през ферментация в запечатани пластмасови контейнери, за да се предпази кафето от ултравиолетова светлина. След това кафето се суши на африкански легла.

Препоръчителна подготовка за V60: 18 г кафе, 300 мл вода, 3 минути екстракция

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER