Cascara Colombia, кафе-чай, 100 г
Cascara Colombia, кафе-чай, 100 г
Cascara Colombia, кафе-чай, 100 г
Cascara Colombia, кафе-чай, 100 г
Cascara Colombia, кафе-чай, 100 г
Cascara Colombia, кафе-чай, 100 г
Cascara Colombia, кафе-чай, 100 г
Cascara Colombia, кафе-чай, 100 г

Cascara Colombia, кафе-чай, 100 г

Налично
11,90 лв.
с ДДС

Cascara е плодов чай, приготвен от изсушените кори на кафени череши. Според наличните източници този"кафеен чай" е най-ранната кафена напитка, направена от плодовете на кафееното дърво.

На склад > 5 бр., доставени до вас 22.12.2025

detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
 

Този път можете да се насладите на вкусна освежаваща напитка, приготвена от сушени кафеени череши, грижливо отглеждани в района на Каука в Колумбия. Кофеа арабика, сорт Катурра.


Описание: Cascara (от испански - кори) еплодов чай, приготвен от изсушени кори на кафеени череши. Според наличните източници този"кафеен чай" е най-ранната кафена напитка, правена някога от плодовете на кафееното дърво. В Йемен той се приготвя още през IX в. под името кешир (qishr). Зърната на кафето, както ги познаваме тук, са изпечени семена, откъснати от кафеените череши, които узряват на кафеените дървета. Във фермите люспите с остатъците от плодовата пулпа се използват като естествен тор. Когато са изсушени, те миришат на сладки стафиди, а напитката най-много прилича на чай от шипки.



Начин на приготвяне: 1. 25 г каскара се заливат с 500-750 мл вряща вода и се оставят да се запарят за 6-8 минути. 2.


Нашият съвет: Опитайте ледения чай с кафе! Удвоете количеството на каскарата, комбинирано със студена вода, и я съхранявайте в хладилник за 24 часа. Тази и без това красиво сладка напитка може да се подслади с мед или панировка. Вкусът ѝ е много добър в комбинация с цитрусови и плодови сиропи.


Обработка: Каскарата в пакетчета от 100 г сеобработва по технологията "обработка под високо налягане", което означава метод на нетермична пастьоризация след опаковане при обработка на храни, при който се използва високо хидростатично налягане (от 87 000 psi - 6 000 bar). Това налягане инактивира патогенните микроорганизми в храната, удължава срока на годност и намалява до напълно елиминира използването на консерванти.

Характеристики и предимства:

- По-безопасна храна - HPP инактивира вредната микробиологична активност в храната, без да уврежда витамини, минерали, ензими, антиоксиданти и други биоактивни съединения. Технологията също така елиминира риска от замърсяване на храните.

- По-свежи и по-вкусни продукти - храните запазват свежестта, вкуса, цвета и външния си вид.

- Щадящи околната среда - технологията намалява или елиминира употребата на консерванти в храните. При обработката не се използват химикали, а само вода.

- По-малко отпадъци - HPP удължава живота на продуктите, като осигурява качество и свежест до края на цикъла на потребление. За някои продукти с тази технология можем да постигнем до 90% по-малко отпадъци!

Обработка:

Продуктът се поставя в контейнер за HPP, поставен във водна среда. Водата се компресира, за да се създаде незабавно хидростатично налягане, което прилага еднаква сила към всички области на продукта. Гъвкавата опаковка прехвърля налягането от контейнера към продукта, като същевременно го предпазва от водата.




Приблизително съдържание на кофеин в кафе напитките: Cascara 110 - 130 mg/l Обикновено кафе 300 - 500 mg/l Еспресо 30 - 50 mg/порция

Съхранявайте на сухо място и при стайна температура.

EAN: 722777649199

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER

🎄 За съжаление вече не можем да доставим пратката до Коледа. Онлайн магазинът продължава да изпраща поръчки всеки ден ➡️ Повече информация