Киселинност на кафето, какви са причините за нея

čerstvá kávaМного често в нашия магазин се сблъскваме с това, че клиентът иска да купи прясно печени кафе, но не иска то да бъде кисело. Смятаме, че това чувство при всеки такъв нов клиент се е изградило дългосрочното пиене на нискокачествено и старо кафе от търговски вериги.

Такова кисело кафе наистина не е добро и без захар и без мляко е почти непреодолимо. Определено обаче вкусът му не може да бъде свързан с естествената киселост на кафето (ацидитет).

Защо кафето е кисело

Някога ли сте се замисляли какво всъщност е кафето? Вероятно ще си кажете, кафето просто е кафе. Кафето е просто плод. И точно както повечето плодове, кафето има своя естествена киселост.

Как да не. Ако по време на разходка в гората съберете диви малини или боровинки, дори да не ви падне наум, че тяхната естествена лека киселост е вредна. С кафето е точно същото.

Добрата кафе трябва да бъде преди всичко балансирано. Лек привкус на киселост трябва да бъде сменен с опияняващо сладък послевкус.

Как да ограничим киселостта на кафето

Купувайте прясно печени кафе и имате половината работа свършена. Ще откриете всички вкусове и аромати, които можете да намерите в една чаша кафе и вече няма да искате да потискате вкуса на кафето със захар или мляко. Естествената лека киселост във кафето, приготвено от прясно печени зърна, ще ви е вкусна както когато захапете любимото си летно плодово.

Други възможни причини

  • Също така, ако водата преминава през кафето по време на екстракция твърде бързо, всички вещества не се прехвърлят във водата. Резултатът е тъмен вкус с кисели нотки.
  • Ако кафените зърна са смляни твърде грубо, водата преминава твърде бързо с резултат кисело кафе.
  • Това може да бъде усилено от ниската температура на водата при преминаване.
  • Дадените кафени зърна идват от определен регион, който придава по-плодова спецификация на вкусовете.
Изберете при нас качествена кафе, мелене, кавоварка, френч прес, мока конвица, дрипър, джезва и други.

Най-често задавани въпроси относно киселото кафе

  1. Защо кафето е кисело?
    Съществуват много фактори, които влияят на киселостта на кафето, включително видът на кафето, произходът, начинът на печене и приготвяне. Киселостта на кафето може да бъде причинена и от високото съдържание на хлорогенова киселина, която се среща естествено в кафените зърна.
  2. Каква е идеалната степен на киселост на кафето?
    Идеалната степен на киселост на кафето зависи от вкуса на всеки човек. Някои хора предпочитат кафе с висока киселост, докато други предпочитат кафе с по-ниска киселост. Изборът на идеалната степен на киселост на кафето също зависи от начина на приготвяне и добавки като мляко или захар.
  3. Как киселостта на кафето влияе на здравето?
    При консумация в умерени количества киселостта на кафето не влияе значително на здравето. Въпреки това, прекомерната консумация на кафе може да доведе до гастроинтестинални проблеми, като изгаряне на стомаха и раздразнение на стомаха.

Dominik Škoda
Автор на статията: Ing. Dominik Škoda
Собственик и директор на компанията GourmetKava OOD, която управлява 15 години електронен магазин със свежо печени кафе и аксесоари за алтернативни начини на приготвяне на кафе. Притежател на престижния сертификат Barista Skill Foundation от The Specialty Coffee Association. Но и любител на природата, ръчна изработка и музика.

Любими кафета без киселост

Свързани продукти

Brazil Fazenda Rainforest, кафе на зърна арабика Brazil Fazenda Rainforest, кафе на зърна арабика 2
Налично
Нашето GourmetKava

Brazil Fazenda Rainforest, кафе на зърна арабика

Изключително ниска киселинност и шоколадов вкус са съчетани в кафе Brazil Fazenda Rainforest, купувайки което вие подкрепяте идеята за екологичен и социален начин за отглеждане на кафе .
В наличност
16,90 лв.
Бразилия Santos, , зърнова кафе арабика Бразилия Santos, , зърнова кафе арабика 2
Налично
Нашето GourmetKava

Бразилия Santos, , зърнова кафе арабика

Бразилия е световен лидер в производството и износа на изключително висококачествено кафе на зърна . Най-известният и най-популярен е 100% Арабика Бразилия Сантос.
В наличност
15,90 лв.
Виж статиите на автора
Dominik Škoda

Собственик и директор на GourmetKava s.r.o., която управлява онлайн магазин вече 11 години, предлагащ прясно изпечено кафе и аксесоари за алтернативно приготвяне на кафе. Притежател на престижния сертификат Barista Skill Foundation от The Specialty Coffee Association. Също така любител на природата, майсторенето и музиката.

Коментари (0)

Няма коментари в момента

🎄 За съжаление вече не можем да доставим пратката до Коледа. Онлайн магазинът продължава да изпраща поръчки всеки ден ➡️ Повече информация