- Dominik Škoda
- 8227 гледания
- 0 коментари
За някои piccolo кафе е несъществуваща напитка, докато други ще се задушават, че редовно се наслаждават на piccolo кафе в любимото си кафе.
Точно както съществуването на йети никога не е било надеждно доказано и редица експерти категорично отричат неговото съществуване, истинските експерти по кафе стоят зад своето мнение, когато твърдят, че piccolo кафе не съществува. Според тях става въпрос за обикновено еспресо. Въпреки това този термин се е установил в нашите краища и няма да има проблем да се намерят очевидни свидетели, които са видели piccolo кафе със свои очи. Как е възможно?
Чешки феномен с италиански корени
Италианският термин „piccolo“ (превод „малък“) се утвърди в чешките кафенета в следвоенните времена. Туристите от страната на Апенинския полуостров бяха шокирани от нашето разбиране за кафе и се научиха да поръчват „малко“ – тоест „piccolo“ еспресо. Терминът се е адаптирал в чешките среди, въпреки че определено не принадлежи към терминологията на кафето.
Популярен сред протиножците
Но не сме единствени, които поръчват официално несъществуващо кафе. Piccolo coffee е изненадващо популярно в Австралия. Под този контроверзен термин се крие ristretto с нашеено мляко.
Когато е piccolo, то само latté
Освен ако някъде бариста не ви извика, че „piccolo не съществува“, можете да се убеждавате с твърдението, че piccolo latté да. И ще имате право. Тази кафе напитка е дефинирана от експертите като един дял еспресо (20-30 мл) и два дяла нашеено мляко (40-60 мл). Благодарение на това piccolo има по-силен кафе вкус от latté, но е по-малко интензивен от чистото еспресо.
А нашето мнение за хумбука около piccolo кафе?
Съгласни сме, че кафето трябва да бъде качествено, правилно приготвено, вкусно и да създава приятелски отношения между всички, които се събират около него. Понякога просто е време да не се загубвате в безсмислени думи, а по-скоро да се насладите на страхотна кофеинова напитка с добри приятели.

Коментари (0)