Beansmiths Rwanda Gitoki 250g
Beansmiths Rwanda Gitoki 250g

Beansmiths Rwanda Gitoki 250g

Изчерпана наличност
29,90 лв.
с ДДС

Тази партида Black Honey от Gitoki Station предлага сладка, плътна чаша със средна киселинност.

Бъз - Помело - Ърл сив

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Honey
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Държава.

Ферма: Gitoki

Сорт: Red Bourbon

Надморска височина: 1500-1900 м над морското равнище

Район: Gatsibo, Източна провинция

Киселинност: средна киселинност

Купаж: 87

Ферма/преработвателна станция

Станцията за миене Gitoki в Gatsibo е част от Baho Coffee и представлява история на трансформация в селското стопанство. Районът, който някога е бил известен с отглеждането на банани, се е превърнал в център за високи постижения благодарение на кафето. Днес банановите дървета осигуряват естествена сянка на кафеените дървета, като подобряват растежа им и качеството на черешите.

От създаването си през 2013 г. Baho Coffee подкрепя земеделските производители не само с агрономическа помощ, но и със социални програми, насочени към жените и по-възрастните производители. С четири станции във всяка провинция на Руанда, тя има достъп до широк спектър от вкусови профили и методи на преработка.

Сорт

Gitoki произвежда предимно сорта Red Bourbon, който е ценен в цял свят заради качеството и вкуса си. Сортът Bourbon се отглежда изключително в Руанда, за да се предотврати разпространението на болести. Въпреки че е податлив на вредители, наградата е сладки, плодови нотки в чашата.

Обработка

При събирането на реколтата внимателно се подбират ръчно само най-зрелите череши. След това те се подлагат на флотация - метод за сортиране на водна основа, при който се откриват по-лошите плодове. След като се обелят, кафето се суши в продължение на 30-35 дни на африкански лехи, където периодично се изгребва, за да се постигне равномерно изсушаване. Този прецизен процес осигурява изключителен ароматен профил, който прави кафето Gitoki уникално.

EAN: 8594206183992

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER