Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g

Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g

Изчерпана наличност
29,90 лв.
с ДДС

Кафето е приятно сладко, с гладко, наподобяващо чай тяло и балансирана киселинност, която придава освежаващ вкусов профил. Тамаринд - Черешова кола - Черен чай

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
филтърно кафе
Метод на обработка
Honey
Метод на обработка
Анаеробно
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Държава: Индонезия

Ферма/мивка: Koerintji Barokah Bersama Cooperative

Ароматен профил: тамаринд, черешова кола, черен чай

Сорт: Andung Sari, Sigarar Utang

Метод на преработка: анаеробен мед

Надморска височина: 1400 - 1700 m

Регион: Kerinci, Суматра

Киселинност: Средна киселинност

Оценка на чашата: 87

Препоръчителна подготовка: Филтър

Ферма:

Кооперативът Koerintji Barokah Bersama обединява 320 земеделски производители в подножието на вулкана Керинчи в Суматра. Вулканичната почва осигурява плодородие, което се отразява благоприятно на фермите за кафе с площ от 0,5-2,5 хектара. Основната култура е кафето, но земеделските стопани отглеждат и зеленчуци и плодове. Много от тях работят и в чаени плантации. Кооперативът е създаден през 2017 г. и е изградил пекарна и лаборатория под ръководството на Трийон. Сдружението помага на земеделските стопани да получават по-добри цени и достъп до обучение. Събирането на реколтата се извършва на ръка, след което черешите се преработват в девет станции на UPH, където експертите следят за качеството.

Сорт:

Andung Sari, хибрид на Caturra и Timor Hybrid, се отглежда широко в Суматра заради високия добив и сладкия си вкус. Това е растение джудже, идеално за надморска височина над 1 250 м. Лесно е за отглеждане, което осигурява на земеделските стопани надеждна реколта. Sigarar Utang, отгледан от ICCRI през 90-те години на миналия век, е полуджуджевиден сорт с бронзови листа, устойчив на кафеена ръжда. Кръстоска на Caturra и Timor Hybrid 831, той дава големи зърна и плододава целогодишно. Вкусовият профил предлага билкови и плодови нотки, сиропирано тяло и интензивен послевкус.

Обработка:

За тази анаеробна партида мед черешите първо се сортират по плаващ начин и се почистват ръчно на повдигнати лехи. След това узрелите череши се затварят в херметически затворени торби (20 kg) и ферментират в продължение на 7 дни при температура 18-22 °C. След това се обелват и изсушават заедно с пулпата на повдигнати лехи в куполи, защитени от дъжд и слънце. Сушенето трае 20-23 дни, след което кафето се смила на ръка и се сортира.

EAN: 8594206184036

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER