Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Кафето е приятно сладко, с гладко, наподобяващо чай тяло и балансирана киселинност, която придава освежаващ вкусов профил. Тамаринд - Черешова кола - Черен чай
Държава: Индонезия
Ферма/мивка: Koerintji Barokah Bersama Cooperative
Ароматен профил: тамаринд, черешова кола, черен чай
Сорт: Andung Sari, Sigarar Utang
Метод на преработка: анаеробен мед
Надморска височина: 1400 - 1700 m
Регион: Kerinci, Суматра
Киселинност: Средна киселинност
Оценка на чашата: 87
Препоръчителна подготовка: Филтър
Ферма:
Кооперативът Koerintji Barokah Bersama обединява 320 земеделски производители в подножието на вулкана Керинчи в Суматра. Вулканичната почва осигурява плодородие, което се отразява благоприятно на фермите за кафе с площ от 0,5-2,5 хектара. Основната култура е кафето, но земеделските стопани отглеждат и зеленчуци и плодове. Много от тях работят и в чаени плантации. Кооперативът е създаден през 2017 г. и е изградил пекарна и лаборатория под ръководството на Трийон. Сдружението помага на земеделските стопани да получават по-добри цени и достъп до обучение. Събирането на реколтата се извършва на ръка, след което черешите се преработват в девет станции на UPH, където експертите следят за качеството.
Сорт:
Andung Sari, хибрид на Caturra и Timor Hybrid, се отглежда широко в Суматра заради високия добив и сладкия си вкус. Това е растение джудже, идеално за надморска височина над 1 250 м. Лесно е за отглеждане, което осигурява на земеделските стопани надеждна реколта. Sigarar Utang, отгледан от ICCRI през 90-те години на миналия век, е полуджуджевиден сорт с бронзови листа, устойчив на кафеена ръжда. Кръстоска на Caturra и Timor Hybrid 831, той дава големи зърна и плододава целогодишно. Вкусовият профил предлага билкови и плодови нотки, сиропирано тяло и интензивен послевкус.
Обработка:
За тази анаеробна партида мед черешите първо се сортират по плаващ начин и се почистват ръчно на повдигнати лехи. След това узрелите череши се затварят в херметически затворени торби (20 kg) и ферментират в продължение на 7 дни при температура 18-22 °C. След това се обелват и изсушават заедно с пулпата на повдигнати лехи в куполи, защитени от дъжд и слънце. Сушенето трае 20-23 дни, след което кафето се смила на ръка и се сортира.
EAN: 8594206184036
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER