Керамика Kalabasa
Най-добрият начин да се насладите на чая Мате със сигурност е от традиционния южноамерикански съд Калабаса. Пиенето на Мате с този съд ще добави съвсем ново измерение към вашето чаено изживяване :)
Традиционният съд "Калабаса" се изработва чрез издълбаване на тиквово растение, известно тук като "калабаса" или "индийска краставица". Калабасите започват да се появяват в Европа в края на XVII век. Вместо класическия материал широко разпространение получават други материали, като например популярната керамика. Предимството на керамиката със сигурност е нейната трайност и лесна поддръжка; за разлика от тиквите, стените на керамичната калабаса не се мокрят и следователно не плесенясват.
Пиенето през калабаса допринася за необичайната атмосфера, но, разбира се, тези съдове са популярни и заради функционалните си свойства - лесно се правят, напитката не изгаря ръцете ви, калабасът не тече, лек е и запазва напитката топла.
Поставете 2 - 3 чаени лъжички листа от мате в калабаша с бомбето вътре. Водата, загрята до 80 градуса, се излива върху метална сламка, като се гарантира, че матето няма да изгори. Процесът на пълнене се повтаря, докато матето стане силно и с добър вкус. Мате може да се пие и сладко, като към листата на мате в калабаша се добави захар.
Обемът и височината на съда са само ориентировъчни, всеки калабаш е оригинален. Височината варира от 9 до 12 см, а обемът - от 300 до 600 мл, в зависимост от формата и височината на съда.
EAN: 2221001430001
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER