Калабаса Тикев
Най-добрият начин да се насладите на чая Мате със сигурност е от традиционния южноамерикански буркан калабаш. Пиенето на Мате с този съд ще добави съвсем ново измерение към вашето чаено изживяване :) Цвят: в зависимост от наличността.
Традиционният буркан за калабаса се изработва чрез издълбаване на тиквово растение, известно тук като калабаса или индийска краставица. Пиенето през калабаса допринася за необичайната атмосфера, но, разбира се, те са популярни и заради функционалните си качества - лесно се правят, напитката не изгаря ръцете ви, калабасата не тече, лека е и запазва напитката топла.
Класическата форма и сребристият металически ръб правят тиквата универсален и красив съд за пиене на мате.
Материал: тиква, метал Обем: 250 - 400 ml Височина: 9-12 cm Цвят: естествен
Всяка тиква е уникална по своя естествен произход, което означава, че може да се различава от показаната на снимката. Обемът и височината на съда са само ориентировъчни.
Currádo- почистване на калабаша преди първата употреба: ако сте закупили естествен калабаш, направен от тиква, трябва да подготвите калабаша преди първата употреба, в противен случай той може да мирише, парчета месо ще се отлепят от стените и приготвената напитка ще има различен послевкус.
- Поръсете две трети от калабаша с листа от мате.
- Залейте калабаша с вода с температура 70 °С и оставете да престои 24 часа.
- Изхвърлете съдържанието на калабаша.
- Загладете вътрешността със заоблен предмет, например чаена лъжичка. Внимателно изстържете с края на лъжицата стърчащите парченца пулпа.
- Оставете калабаша да изсъхне и след това повторете процеса.
- Залейте целия калабаш със затоплен карамел, разреден с вода, или можете да използвате гъст неразреден карамел, който ще покрие само стените на калабаша. След като изстине, изплакнете карамела с гореща вода. Вместо карамел можете да използвате и затоплен мед или кленов сироп.
- Оставете отново да престои за 24 часа и излейте вътрешността.
- Сега калабашът е готов за първата си употреба :)
Preparationinstructions. Залейте металната сламка на бомбето със загрята до 80 градуса вода, това ще гарантира, че матето няма да загори. Повтаряйте процеса на доливане, докато матето стане силно и вкусно. Мате може да се пие и сладко, като към листата на мате в калабаша се добави захар.
EAN: 2099100368002
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER