The Naughty Dog KENYA NGANDU, 200g
The Naughty Dog KENYA NGANDU, 200g

The Naughty Dog KENYA NGANDU, 200g

Изчерпана наличност
20,90 лв.
с ДДС

Опитайте страхотно кафе от пекарната на палавото куче.

Аромат: ЧЕРЕН РИЗ - ЛАВОРЕН СИРУП - ЛИМЕТКА

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
По-висока
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Земеделското кооперативно дружество Рутума е сравнително нова структура, създадена през 1995 г. след разделянето на FCS Mathira, която е имала 11 мелници. През 2005 г. фермерските кооперативи Ruthanga, Tumutumu и Marua се сливат в Rutuma Amalgamated FCS Limited, което е регистрирано на 5 януари 2005 г. Отделните дружества, които се сливат, вече са имали съществуващи общински мелници и така (въпреки сравнително скорошното си създаване) дружеството понастоящем разполага със седем мелници - а именно: Ruthagati, Marua, Karie, Ngandu, Githima, Kianjogu и Ndurutu - и може да се похвали с общо годишно производство от около 330 тона зелено кафе годишно.

При метода на измиване черешите преминават през т.нар. белачка, при която с огромна скорост се удрят в метални дискове със зъбци или шипове, като се премахват кожата и месестата част. След тази стъпка остава зелена ядка, но с част от месестата част (захар ). За да се улесни отстраняването на целулозата, зърната се оставят да ферментират в резервоари в продължение на няколко часа, а често и на десетки часове. След ферментацията целулозата се отделя от зърното и се сваля по-лесно. Тук стигаме до стъпката, която ни кара да наричаме този метод миене. Кафето се премества от резервоарите в канал за измиване, където зърната се измиват с вода и се отстранява последната част от захарите - пулпата.

Страна на произход: Кения

Обработка: измиване

Ароматен профил: ЧЕРЕН РИЗ - ЛАВОРЕН СИРУП - ЛИМЕТКА

Регион: Nyeri

Стопанство: Ngandu AB - Rutuma Farmers Coop Society

Сорт: SL28, SL34

Надморска височина: 1 700 - 1 800 m над морското равнище.

Реколта: ноември - декември 2021 г.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER