Бял чай Bai Mu Dan / Бял божур 50g Specialty Tea
Bai Mu Dan, известен като " Бял божур", е един от най-важните бели чайове, произхождащ от района Фудин в провинция Фуджиан, Китай. Аромат: цветен, билков, сладък, деликатен
Bai Mu Dan, известен като " Бял божур", е един от най-важните бели чайове, произхождащ от района Фудин в провинция Фуджиан, Китай. Този чай се произвежда от млади, внимателно събрани пъпки и първите две листа, които са минимално обработени, за да се запази естествената им свежест и деликатен вкус.
Bai Mu Dan се характеризира с леко сладък вкус с фини флорални и плодови нотки, напомнящи за божури и пресни плодове. Леката инфузия и лекият му, освежаващ вкус го правят идеален избор за тези, които търсят деликатно, но комплексно чаено изживяване. С деликатната си обработка и високото си качество Bai Mu Dan е чудесен пример за традиционен бял чай от региона Фудин. Той съдържа по-малко кофеин от другите чайове и затова е подходящ за пиене следобед и в късните часове.
Произход: Фудин, Фудзиен, Китай
Метод на обработка:бял чай с насипни листа
Аромат: цветен, билков, сладък, деликатен
Реколта: 2024 г.
Класическо приготвяне в чайник (500 ml):
- Количество чай: 8 грама
- Температура на водата: 80 °C
- Първа инфузия: Запарване за 120 секунди.
- Втора и трета инфузия: Увеличете температурата на водата с 5 °C и запарвайте всяка инфузия с 60 секунди по-дълго от предишната.
Приготвяне в гайван (100 ml):
- Количество чай: 4 грама
- Температура на водата: 90 °C
- Първа инфузия: Накиснете за 30 секунди.
- За второто и третотовливане запарете за 45 секунди, последвани от 60 и 90 секунди за следващите вливания.

EAN: 722777649151
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER