Церемониално какао Criollo на парчета 200g
Вкусна 100% какаова маса с какаово масло за богат вкус и естествено качество. Идеална за гастрономи и любители на шоколада.
Criollo е местен и рядък сорт какао, известен с уникалния си аромат, въпреки че е с нисък добив. В Перу има малко фермери, които го отглеждат поради ниския му добив. Нашите какаови зърна Criollo произхождат от дребни производители в района близо до Пукалпа, където този сорт е изключително успешен. Зърната се събират в малка плантация и се преработват, като се набляга на качеството.
Дървото Criolla дава по-малко плодове, но те са сред най-качествените в света. Семената имат характерна форма - те са кръгли, леко сплескани и имат светлолилав до бял оттенък преди ферментация. Това какао е известно с плодовия си аромат, фини ядкови нотки и лека горчивина, която е изтънчена и балансирана. Благодарение на своите характеристики то се използва за производството на шоколадови изделия от най-високо качество и деликатеси за ценители.
Нашата любима рецепта за интензивно, почти церемониално какао: Загрейте 1 литър вода до кипване, добавете 45-50 г какаова маса, 2 карамфила, щипка 100% канела и захар или мед на вкус. Варете на слаб огън за около 10 минути и се насладете на богатия вкус.
Предупреждение:
- Съхранявайте на хладно, сухо и тъмно място.
- Пастата не е без какаово масло, така че, моля, не се тревожете от "мазните очи" на напитката.
- Мазнината ще се рендоса на повърхността на масата, обезцветяването не е в ущърб. Когато какаото се приготви, мазнината ще се разтвори и ще създаде консистентна напитка.
- Не е достатъчно да се залее какаото с гореща вода, то трябва да се вари известно време.
Хранителни стойности за 100 g:
Енергийна стойност 628,8 kcal въглехидрати 11,85 g, от които захари 1,54 g мазнини 55,37 g, от които наситени 28,745 g протеини 13,29 g фибри 14,94 g натрий 7,9 mg/kg
EAN: 722777648888
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER