Rebelbean, Уганда Mikael AA, 250 г
Rebelbean, Уганда Mikael AA, 250 г

Rebelbean, Уганда Mikael AA, 250 г

Изчерпана наличност
24,90 лв.
с ДДС

Избрано и прясно изпечено кафе Uganda Mikael AA от пекарната Rebelbean в Бърно.

Аромат.

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 14 точки. Вашата количка ще съдържа общо 14 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,22 лв..
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Какво казва Rebelbean Roastery за кафето?

Миналата година имахме кафе от тази преработвателна фабрика в изданието Underdog и чрез този проект инвестирахме 12 000 чешки крони в преносими сита за сушене на кафе. Тази година, благодарение на планирането на обема на производството повече от шест месеца предварително и по-добрата логистика, успяхме да увеличим обема на кафето от Уганда и е логично, че най-големият обем е от ръцете на Майкъл.

АА е обозначението за категоризираната част от кафето с по-висока плътност, по-малко дефекти, но главно въз основа на размера на зърната, който се нарича "размер на ситото" (по-висок от 18). Тъй като тези фактори са свързани и с вкуса на кафето, кафето с обозначение АА би трябвало да е най-качественото, защото официално няма по-висок клас (нашето обозначение ААА е фиктивно, защото съответства на отдела с размер на ситото 19+). Освен това тази партида се разделя допълнително на "highland" и "midland", т.е. кафе от по-високи и по-ниски надморски височини. Няма голяма разлика във вкуса между тези две части на партидата, но "highland" има по-сложна киселинност и е по-свежо и леко. Решихме да изпечем и двете кафета последователно, така че всяка седмица в състава им има няколко десетки метра надолу!

Ръководител на завода.

Район.

Сорт: SL 28, SL 34, Nyasald, KP423

Обработка: измиване

Надморска височина: 1700-2100 м над морското равнище

КафетаBwindi

Аромат: лешник - ирис - карамел

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER