Rebelbean, Уганда Mikael AA, 250 г
Избрано и прясно изпечено кафе Uganda Mikael AA от пекарната Rebelbean в Бърно.
Аромат.
Какво казва Rebelbean Roastery за кафето?
Миналата година имахме кафе от тази преработвателна фабрика в изданието Underdog и чрез този проект инвестирахме 12 000 чешки крони в преносими сита за сушене на кафе. Тази година, благодарение на планирането на обема на производството повече от шест месеца предварително и по-добрата логистика, успяхме да увеличим обема на кафето от Уганда и е логично, че най-големият обем е от ръцете на Майкъл.
АА е обозначението за категоризираната част от кафето с по-висока плътност, по-малко дефекти, но главно въз основа на размера на зърната, който се нарича "размер на ситото" (по-висок от 18). Тъй като тези фактори са свързани и с вкуса на кафето, кафето с обозначение АА би трябвало да е най-качественото, защото официално няма по-висок клас (нашето обозначение ААА е фиктивно, защото съответства на отдела с размер на ситото 19+). Освен това тази партида се разделя допълнително на "highland" и "midland", т.е. кафе от по-високи и по-ниски надморски височини. Няма голяма разлика във вкуса между тези две части на партидата, но "highland" има по-сложна киселинност и е по-свежо и леко. Решихме да изпечем и двете кафета последователно, така че всяка седмица в състава им има няколко десетки метра надолу!
Ръководител на завода.
Район.
Сорт: SL 28, SL 34, Nyasald, KP423
Обработка: измиване
Надморска височина: 1700-2100 м над морското равнище
КафетаBwindi
Аромат: лешник - ирис - карамел
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER