Rebelbean Коста Рика Канделила, 250 г
Подбрано и прясно изпечено кафе Costa Rica La Candelilla от пекарната на Rebelbean в Бърно.
Аромат: NUGAT - Нектарина - Лешник
Коста Рика е една от страните, през които успяхме да пътуваме и да посетим фермите там. Сред тях е и La Candelilla, което е по-скоро името на семейна преработвателна станция, за да бъдем точни. Общо взето, семейство Санчес обработва 70 хектара земя и преработва около 100 тона зелени зърна годишно, което е около 500 тона череши, за да добиете представа. Общо 7 братя и сестри се грижат за стопанството и мелницата.
Като цяло Коста Рика е доста развита, богата страна с добра инфраструктура. По тази причина и мащабите на семейната ферма тук са малко по-различни от тези, например в Гватемала или Перу. Районите за отглеждане на кафе около столицата Сан Хосе са много разнообразни, а микроклиматът в тях е доста различен. Тарасу е район с голяма надморска височина и много стръмни зелени склонове. Всъщност тя вероятно ни хареса най-много и там получихме голяма изненада. Станцията работеше като перфектно смазана машина, като по време на прибирането на реколтата работеше по 22 часа на ден. Другите два часа бяха посветени на почистването на машините, така че на практика работехме без прекъсване. Предполагам, че затова в офиса им има 3-литрово устройство за варене на партиди Bunn, нищо чудно.
Фермери: семейство Санчес
Район: Сан Маркос, Тарасу
Сорт: Caturra
Преработка: мед
Надморска височина: 1500 м над морското равнище
Вносител: Falcon Specialty Coffees
Аромат: NUGAT - нектарина - лешник
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER