Rebelbean Colombia Benedicto Puentes González, 250 g
Избрано и прясно изпечено кафе от Колумбия Benedicto Puentes González от пекарната на Rebelbean в Бърно.
Аромат: ЖЪЛТА ЯБЪЛКА - КИВИ - БЕРГАМОТ
Миналата година Бенедикто и неговото кафе участваха в избора на партида за нашия проект Underdog. Така се запознахме, също и благодарение на съвместната онлайн конференция, модерирана от момичетата от Chicas, но ние (и вие) имахме възможност да се срещнем с Бенедикто лично. Преди няколко месеца той пътуваше през Бърно и изнесе лекция в кафенето във Влнана за своята ферма и подхода си към отглеждането и най-вече обработката на кафе. Като част от миналогодишното сътрудничество платихме на Бенедикт и влагомер за зърна от бонусите на Underdog, който той отдавна искаше да получи и определено е добър помощник за уеднаквяване на качеството на реколтата му.
Бенедикто и съпругата му Хелена са големи почитатели на съвременните методи за преработка, особено на различните мацерации и контролирани ферментации. Ето защо, въпреки че това кафе се преработва по, да речем, класическия метод на измиване, процесът все пак се характеризира с 2 етапа. След брането кафето се оставя да ферментира в черешата в продължение на 20 часа, след това черешите се обелват и зърната в пулпата отново се оставят да ферментират в продължение на 30 часа, преди да бъдат измити. Така че всъщност това е нещо като лека комбинация от трите метода, за които се сещате: естественият сух метод, методът с мед и класическият метод на измиване. Вероятно поради това това кафе е с красиво свеж и чист вкус, в който преобладават сочни нотки на ябълка, киви и цветен, но пикантен аромат на бергамот.
Фермер: Benedicto Puentes González
Регион: Ibagué, Tolima
Сорт: Катурра, Castillo
Обработка: измита
Надморска височина: 1600 м над морското равнище
Вносител: Chicas Industry
Аромат: жълта ябълка, киви, бергамот
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER