Rebelbean Colombia Benedicto Puentes González, 250 g
Rebelbean Colombia Benedicto Puentes González, 250 g

Rebelbean Colombia Benedicto Puentes González, 250 g

Изчерпана наличност
24,90 лв.
с ДДС

Избрано и прясно изпечено кафе от Колумбия Benedicto Puentes González от пекарната на Rebelbean в Бърно.

Аромат: ЖЪЛТА ЯБЪЛКА - КИВИ - БЕРГАМОТ

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 14 точки. Вашата количка ще съдържа общо 14 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,22 лв..
Метод на обработка
Измито (washed)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Миналата година Бенедикто и неговото кафе участваха в избора на партида за нашия проект Underdog. Така се запознахме, също и благодарение на съвместната онлайн конференция, модерирана от момичетата от Chicas, но ние (и вие) имахме възможност да се срещнем с Бенедикто лично. Преди няколко месеца той пътуваше през Бърно и изнесе лекция в кафенето във Влнана за своята ферма и подхода си към отглеждането и най-вече обработката на кафе. Като част от миналогодишното сътрудничество платихме на Бенедикт и влагомер за зърна от бонусите на Underdog, който той отдавна искаше да получи и определено е добър помощник за уеднаквяване на качеството на реколтата му.

Бенедикто и съпругата му Хелена са големи почитатели на съвременните методи за преработка, особено на различните мацерации и контролирани ферментации. Ето защо, въпреки че това кафе се преработва по, да речем, класическия метод на измиване, процесът все пак се характеризира с 2 етапа. След брането кафето се оставя да ферментира в черешата в продължение на 20 часа, след това черешите се обелват и зърната в пулпата отново се оставят да ферментират в продължение на 30 часа, преди да бъдат измити. Така че всъщност това е нещо като лека комбинация от трите метода, за които се сещате: естественият сух метод, методът с мед и класическият метод на измиване. Вероятно поради това това кафе е с красиво свеж и чист вкус, в който преобладават сочни нотки на ябълка, киви и цветен, но пикантен аромат на бергамот.

Фермер: Benedicto Puentes González

Регион: Ibagué, Tolima

Сорт: Катурра, Castillo

Обработка: измита

Надморска височина: 1600 м над морското равнище

Вносител: Chicas Industry

Аромат: жълта ябълка, киви, бергамот

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER