Rebelbean Brazil Vinhal, 250 г
Избрано и прясно изпечено бразилско кафе Vinhal от пекарната на Rebelbean в Бърно.
Аромат: JACKFRUIT - ICE CASTANS - SWEET PAPRICA
Какво казва Rebelbean Roastery за кафето?
Момичетата са се фокусирали върху вноса на кафета от Колумбия, но някак си по щастлива случайност веднъж попадат на кафетата на семейство Винхал на WOC, разчува се и те вече се занимават с вноса на техните кафета. Рафаел, най-големият син, който се занимава с бизнес аспектите на семейния бизнес с кафе, всъщност се опитва да навлезе в сферата на директните продажби и директния износ, защото обича да познава крайния купувач на кафето си.
Тази партида 39 привлече вниманието ни с отчетливия си аромат на презрели плодове, дори леко ферментирали, по-конкретно на хлебен плод и ананас. Познавате ли Tepache? По принцип това е естествено ферментирала ананасова напитка с щипка чили. Е, точно това можете да очаквате от това кафе в по-малка степен :)
Начинът, по който прочетох описанието на обработката, основно описва интензивен мед, все едно ако в Коста Рика ви кажат, че това е "черен мед". Оттук и дългото време за ферментация/сушене на класически бетонни съдове, конкретно 62 часа, и запазването на пулпата върху зърната в максимална степен. При метода на меда от решаващо значение е колко целулоза се запазва върху зърното, общото време на ферментация, преди зърното да се измие отново, колко често се загребва зърното и на колко дебел слой се суши.
Земеделски производител: семейство Vinhal
Регион: Cerrado Mineiro, Minas Gerais
Сорт: Topazio
Преработка: ферментирал мед (62 часа)
Надморска височина: 980-2500 м над морското равнище
Вносител: Chicas Industry
Аромат: JACKFRUIT - ICE CHESTNUT - SWEET PAPRICA
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER