Кафе магазин Roastery Kenya Kirura AB 250g
Опитайте страхотно кафе от пекарната Kavárna Rožírna във Виногради. Аромат: EARL GREY - POMERANČ - BLACK RICE - BROWN SUGAR.
Ферма Kirura е част от по-голямата група Komothai, която обединява няколко преработватели на кафе в региона Киамбу. Самата ферма Kirura Farm преработва зърна от 1047 членове и фермери, а Самуел Муригу отговаря за правилното функциониране на преработвателната фабрика.
Районът Киамбу се намира в покрайнините на столицата Найроби. Тя е разположена върху вулканична скала, а голямата ѝ надморска височина, обилните валежи и топлият климат я правят идеална за отглеждане на качествени кафеени дървета. Производството на чай и млечни продукти също е важно в района. Фермерите използват животновъдството и получават естествен тор - кравешка тор.
Черешите на кафето във фермата Kirura се берат ръчно и след това се преработват в преработвателно предприятие. Тук се берат отново само узрелите плодове. След това се отстраняват люспите и се подлагат на ферментация без вода в продължение на 16-24 часа. След това кафеените зърна се измиват във вода, почистват се от целулозата и се разстилат в пергамент върху африкански легла. За да се постигне равномерно сушене, зърната се покриват с брезент и се обръщат редовно през горещите дни. Целият процес на сушене отнема 14-20 дни.
Фабрика за кафеKirura
Район: Киамбу, планински масив Абердарес, Найроби
Препоръчителна подготовка.
Сорт: SL28, SL34, Ruiru11
Метод на преработка: Измит
Надморска височина: 1800 m над морското равнище.
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER