Beansmiths Никарагуа - Finca Aurora, 250g
Еспресо с наистина висока сладост, идващо от планините Матагалпа от фермата Finca Aurora. Аромат: Пържен банан - Сушена кайсия - Шоколадов мус
Държава: Никарагуа
Ферма/мивка : Finca Aurora
Препоръчителна подготовка: Еспресо
Сорт: Parainema
Метод на преработка: експериментален натурален
Надморска височина: 1200-1400 м.н.в.
Matagalpa
Киселинност: ниска киселинност
Оценка на чашата: 88b
Собственикът на фермата, д-р Енрике Феруфино, е хирург по професия. Той е роден и израснал през 1956 г. във ферма за кафе в местните планини. Заедно със съпругата си Силвия, която е педиатър, Ферруфино решават да се занимават с кафе през 1992 г., а през 2004 г. купуват компанията Finca Aurora. Те възпитават любов към кафето у трите си деца от ранна възраст. Откакто купуват Finca Aurora, цялото семейство работи заедно, за да произвежда прекрасно кафе.
Опазването на природата е основен приоритет за семейство Феруфино. Те използват само възобновяеми енергийни източници и се грижат за опазването на водните ресурси и естествените местообитания. Във фермата растат много местни дървета, които са дом на много видове птици и диви животни. Тези дървета също така осигуряват сянка на насажденията и наторяват почвата с органични вещества, които я предпазват от ерозия, суша и наводнения.
В Auroraобработват кафените череши изключително внимателно. Цялото кафе се бере ръчно, след което черешите се затварят в сухи херметически затворени резервоари, където ферментират в продължение на 4 дни. След като ферментацията приключи, черешите се поставят на повдигнати лехи за сушене. Сушенето на черешите отнема около 35 дни. Finca Aurora е една от първите ферми в Никарагуа с напълно интегрирана операция за производство на кафе на място. Кафето се сортира, обработва и суши във фермата. Сортирането и пакетирането се извършват в Beneficio Finca Aurora под ръководството на екипа на фермата. Това позволява пълен контрол на качеството по време на целия процес.
Бележки от нашите баристи: Еспресото от Finca Aurora е изключително сладко. Вкусът му е най-добър при около 30 секунди и съотношение 1:2. В тялото преобладават сладки нотки, напомнящи на десерт, и плодова сладост на сушени плодове. В послевкуса прекрасно се усещат естествената обработка на кафето и силният му шоколадов аромат.
В млякото кафето е гладко и сладко. Запазихме рецептата същата и вкусът ни напомня на шоколадово брауни.
EAN: 8594206183046
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER