Beansmiths Никарагуа - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Никарагуа - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Никарагуа - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Никарагуа - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Никарагуа - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Никарагуа - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Никарагуа - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Никарагуа - Finca Aurora, 250g

Beansmiths Никарагуа - Finca Aurora, 250g

Изчерпана наличност
28,90 лв.
с ДДС

Еспресо с наистина висока сладост, идващо от планините Матагалпа от фермата Finca Aurora. Аромат: Пържен банан - Сушена кайсия - Шоколадов мус

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
Eспресо
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
hиска
Степен на изпичане
По-тъмно
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Държава: Никарагуа

Ферма/мивка : Finca Aurora

Препоръчителна подготовка: Еспресо

Сорт: Parainema

Метод на преработка: експериментален натурален

Надморска височина: 1200-1400 м.н.в.

Matagalpa

Киселинност: ниска киселинност

Оценка на чашата: 88b

Собственикът на фермата, д-р Енрике Феруфино, е хирург по професия. Той е роден и израснал през 1956 г. във ферма за кафе в местните планини. Заедно със съпругата си Силвия, която е педиатър, Ферруфино решават да се занимават с кафе през 1992 г., а през 2004 г. купуват компанията Finca Aurora. Те възпитават любов към кафето у трите си деца от ранна възраст. Откакто купуват Finca Aurora, цялото семейство работи заедно, за да произвежда прекрасно кафе.

Опазването на природата е основен приоритет за семейство Феруфино. Те използват само възобновяеми енергийни източници и се грижат за опазването на водните ресурси и естествените местообитания. Във фермата растат много местни дървета, които са дом на много видове птици и диви животни. Тези дървета също така осигуряват сянка на насажденията и наторяват почвата с органични вещества, които я предпазват от ерозия, суша и наводнения.

В Auroraобработват кафените череши изключително внимателно. Цялото кафе се бере ръчно, след което черешите се затварят в сухи херметически затворени резервоари, където ферментират в продължение на 4 дни. След като ферментацията приключи, черешите се поставят на повдигнати лехи за сушене. Сушенето на черешите отнема около 35 дни. Finca Aurora е една от първите ферми в Никарагуа с напълно интегрирана операция за производство на кафе на място. Кафето се сортира, обработва и суши във фермата. Сортирането и пакетирането се извършват в Beneficio Finca Aurora под ръководството на екипа на фермата. Това позволява пълен контрол на качеството по време на целия процес.


Бележки от нашите баристи: Еспресото от Finca Aurora е изключително сладко. Вкусът му е най-добър при около 30 секунди и съотношение 1:2. В тялото преобладават сладки нотки, напомнящи на десерт, и плодова сладост на сушени плодове. В послевкуса прекрасно се усещат естествената обработка на кафето и силният му шоколадов аромат.

В млякото кафето е гладко и сладко. Запазихме рецептата същата и вкусът ни напомня на шоколадово брауни.

EAN: 8594206183046

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER

🎄 За съжаление вече не можем да доставим пратката до Коледа. Онлайн магазинът продължава да изпраща поръчки всеки ден ➡️ Повече информация