Fiftybeans Кения Риакиберу, 200g
Прясно изпечено кафе от пекарната за кафе в Бърно Fiftybeans.
Аромат.
Историята на кафето от фермерите от Камачария
Едно от най-красивите времена в годината отново е тук. И кое е то? Сезонът на африканските кафета!
Първият тазгодишен екземпляр е това касисово благо. То е произведено от общност от фермери, наречена Камачария, която работи с преработвателното предприятие Риакибер.
Работниците първо събират черешите на ръка, сортират ги, обелват ги и след това ги ферментират в продължение на 24 часа в големи резервоари. При кенийските кафета ферментацията служи по-скоро за отстраняване на остатъчната целулоза, отколкото за промяна на вкусовия профил, но преработвателните предприятия в Кения вече експериментират и с това. Местният тероар обаче е толкова богат, че това не е необходимо. Кафето стандартно се суши на повдигнати лехи в продължение на 20 дни.
А какъв всъщност е вкусът му? Както всяка година. Абсолютно страхотно! То е всичко, което искате от кенийското кафе. Касис, малини, ванилия, ягоди, ревен, цариградско грозде. Абсолютна сочна вкусотия. Какво чакате?
За филтърно кафе винаги използвайте кафе не по-рано от 7 дни от датата на изпичане. Това ще предотврати появата на нежелани горчиви нотки във вкуса.
Опаковката е напълнена с хранителен азот, който забавя окисляването на зърната, така че кафето ще запази характера си дори 45 дни след изпичането.
Държава.
Надморска височина: 1600 м над морското равнище.
Сорт: Batian, Ruiru 11, SL28
Обработка: измито
Ароматен профил: РИБА - МАЛИНИ - ВАНИЛЛА - СЛАМБИЯ - РЕБАРБОРА - АНГРЕС
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER