Fiftybeans Индонезия Wildan Mustofa, 200g
Прясно изпечено кафе от пекарната за кафе в Бърно Fiftybeans.
Аромат: сушени сладкиши - брускети - стамболови плодове - череша - шоколад
Fiftybeans: Историята на кафето от Вилдан Мустофа
За да преброите производителите на хубаво кафе в Индонезия, трябва да можете да броите до две. Един от тях е Вилдан Мустофа. Той и семейството му управляват Frinsa Collective, която отглежда собствено кафе, но също така купува кафени череши от близките фермери и ги преработва.
Това е третата поредна година, в която купувам кафе от Вилдан. Всяка година кафето му предизвиква огромен интерес. Тази година обаче Вилдан успя да вдигне летвата много по-високо. Просто трябва да опитате това кафе!
Wildan е избрал много специфична техника за обработка на тази партида. Пълното наименование е: полуанаеробна естествена с 3-дневна лактоферментация. Накратко, това означава, че след брането черешите се измиват с вода и се изсушават за известно време. След като достигнат определена степен на влажност, те се поставят в найлонов плик и се подлагат на ферментация без достъп на въздух. За да се даде тласък на специфичната ферментация, в торбичките се добавят и дрожди. След това кафето е много по-сладко, по-богато и с плътно тяло. След това черешите се сушат до 20 дни на африкански легла.
Вероятно най-много ви интересува какъв е вкусът на това кафе. Очаквайте мегаломански товар от сушени сливи, праскови, ягоди, череши и шоколад. В това кафе има толкова много неща, че дори не се побират тук. Затова нямате друг избор, освен да го опитате. Няма да съжалявате!
За да изпека това кафе, използвам пекарна Loring S15 Falcon, която използва конвекция или горещ въздух като основен източник на топлинна енергия. Това ми позволява да работя много прецизно с вкусовите нюанси на това кафе и по този начин мога да запазя висока сочност, но и сладост.
За филтърно кафе винаги използвайте кафе не по-рано от 7 дни от датата на изпичане. Това ще предотврати появата на нежелани горчиви нотки във вкуса.
Опаковката е напълнена с азот за хранителни цели, който забавя окисляването на зърната, така че кафето ще запази характера си дори 45 дни след изпичането.
Държава.
Надморска височина: 1400 м над морското равнище.
Сорт: Sigararutang
Обработка: естествена
Ароматен профил: СУШЕНИ СЛАДКИ - БРОШКИ - СТРАМБЕРИ - ЧЕРВИЦА - ШОКОЛАД
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER