Fiftybeans Ethiopia Lily 200g
Това кафе предлага фини аромати на костилкови плодове, цветя, свежи цитрусови нотки и завладяващи шоколадови бисквити, създавайки балансирано и освежаващо изживяване.
Държава.
Обработка: измиване
Регион: Yirgacheffe
Сорт: Наследствен
Надморска височина: 2000 м над морското равнище
Препоръчителна подготовка: Филтър
Какво казва Roman Nejedlý, пекар във Fiftybeans, за това кафе?
Вкусът на кафето е на костилкови плодове, цветя, цитрусови плодове и шоколадови бисквити. Настоящото изпичане е измито наследствено кафе от района на Йиргачефе. То е идеално за приготвяне на Hoop, Pulsar, V60, партидно приготвяне, Aeropress или други филтърни кафеварки.
Бариста препоръчва кафето да се залива с вода с температура 100°C, тъй като по-високите температури поради възможно "изгаряне" на зърната са мит. Кафето се изпича при 600 °C, така че няма как да "изгорите" зърната. За филтърно кафе е най-добре да използвате зърната не по-рано от 7 дни след изпичането им.
След първото отваряне на опаковката я оставете да се проветри поне 4 часа, преди да я приготвите, за да избегнете горчиви нотки във вкуса.
EAN: 8594226860101
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER