Fiftybeans Colombia Single 200g
Кафето с единствен произход Single от пекарната Fiftybeans в Бърно напълно отговаря на това изискване. Наслаждавайте се на комбинацията от аромати на червени плодове и шоколад с нотка на меласа всеки ден.
Държава.
Обработка: измиване
Ферма: Mahusa
Фермер: Джон Хуртадо
Сорт: Катурра, Кастило
Надморска височина: 1700 м над морското равнище
Препоръчителна подготовка: Филтър
Сортовете кафе Castillo и Caturra идват от колумбийския фермер Джон Хуртадо. След 30 години в САЩ той се завръща в Колумбия и поема фермата Mahusa от баща си. Освен че отглежда хубаво кафе, той се е посветил и на възстановяването на местната природа. Кафето е изпечено на пекарна Loring S15 Falcon, която позволява прецизна работа с аромата и запазва сочността и сладостта му.
При метода " wash" кафеените череши първо се почистват от кората и пулпата, след което се ферментират, изплакват и изсушават на слънце. Този метод осигурява по-чист вкус, по-висока киселинност и плодови нотки, като по този начин се подчертава характерът на сорта и тероара.
Бариста препоръчва кафето да се залее с вода с температура 100 °C, тъй като е мит да се използват по-високи температури поради възможността от "изгаряне" на зърната. Кафето се изпича при 600 °C, така че няма как да "изгори" зърната. За филтърно кафе е най-добре да използвате зърната не по-рано от 7 дни след изпичането им.
След първото отваряне на опаковката я оставете да се проветри поне 4 часа, преди да я приготвите, за да избегнете горчиви нотки във вкуса.
EAN: 8594226860040
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER