Father's Coffee Rwanda Gitwe 300g
Дата на публикуване: 2024-08-19 Деликатно чаено кафе, което ще направи деня ви по-приятен с освежаващите си нотки.
Аромат: чай оолонг - зелена ябълка - лимонада от бъз
Държава .
Регион: Karambi, Западна провинция
Надморска височина: 1760 м.н.в.
Червен бърбън
Преработка : мед
Препоръчителна подготовка: Филтър
Производител:
В преработвателното предприятие работят 6 постоянни и 50 сезонни работници - 90% от тях са жени. Станцията преработва само селектирано кафе, а фермерите са преминали през програмата за обучение на RTC. Фермите варират от 150 до 600 кафеени дървета. Много от фермерите са възрастни хора, затова RTC помага със своите 15 пункта за изкупуване, които са по-достъпни за фермерите.
Обработка:Методът на меда съчетава суха и измита обработка. По време на обработката на зрелите череши се отстранява външната обвивка. Част от месестата част остава върху зърната по време на сушенето. Тази лепкава обвивка наподобява мед, откъдето идва и наименованието "меден метод". Зърната се сушат на сушилни или на тераси - по време на този процес те могат да поемат част от захарите и ароматите на пулпата. Резултатът е сиропирано тяло, със сложен вкус, сладко, често с плодови и цветни нотки.
Сорт:Червеният бърбън е един от най-известните и популярни сортове, който се отличава с качество и вкус. Произхожда от остров Бурбон(Реюнион) и е пренесен в по-далечни райони през 19 век. Плодовете на кафето имат типичен наситен червен цвят, поради което се наричат"червени". Друга характерна черта е деликатният и балансиран вкус с нотки на шоколад, плодове и карамелен послевкус.
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER