Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g
Безкофеиново кафе, идеално за всички видове приготвяне. Насладете се на пълен безкофеинов вкус, който ще ви зарадва по всяко време на деня.
Вкус: хаки - марципан - черен чай
Държава.
Ферма: Атункаа
Сорт: MIX
Надморска височина: 1700-1900 м над морското равнище.
Област: Piendamó, Cauca
Киселинност: средна киселинност
Оценка на чашата: 86
Метод на преработка: натурален, безкофеиново кафе от захарна тръстика
Кафе на зърна идва от колумбийската компания Siruma, която е основана преди пет години, за да подпомага земеделските общности в Каука, Калдас и Толима. Названието Siruma означава "небе и небе" на езика на коренното население Wayuunaiki.
Безкофеиновото кафе Atunkaa е символ на ангажимента на Siruma за прозрачност и справедливи цени за фермерите. То произхожда от Асоциацията за мир в Централна Каука (ACC) в Пиендамо, провинция Каука. ACC е основана от местен фермер, за да добави стойност към сорта кафе "Кастило" и да осигури стабилен доход, като помогне на общността да избегне отглеждането на незаконни култури.
След конвенционалната естествена обработка се извършва процес на отстраняване на кофеина:
Процес на обезкофеинизиране на захарна тръстика:
Първоначално кафето се попарва при ниско налягане, за да се отстрани пергаментът. След това зърната се потапят в гореща вода, която ги набъбва и омекотява, подготвяйки ги за хидролиза на кофеина, който е свързан със солите на хлорогенната киселина.
Естественият екстракт от ферментацията на захарната тръстика (без химически синтез) се добавя към предварително приготвеното кафе. То се промива многократно с натурален етилов ацетат, за да се намали съдържанието на кофеин. След като процесът приключи, кафето се освобождава от остатъка от етилов ацетат с помощта на пара под налягане. След това се прехвърля във вакуумни сушилни, където се отстранява излишната вода и се изсушава до съдържание на влага от 10-12 %.
EAN: 8594206184050
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER