Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g
Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g
Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g
Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g

Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g

Изчерпана наличност
27,90 лв.
с ДДС

Безкофеиново кафе, идеално за всички видове приготвяне. Насладете се на пълен безкофеинов вкус, който ще ви зарадва по всяко време на деня.

Вкус: хаки - марципан - черен чай

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
всички начини на приготвяне
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Държава.

Ферма: Атункаа

Сорт: MIX

Надморска височина: 1700-1900 м над морското равнище.

Област: Piendamó, Cauca

Киселинност: средна киселинност

Оценка на чашата: 86

Метод на преработка: натурален, безкофеиново кафе от захарна тръстика

Кафе на зърна идва от колумбийската компания Siruma, която е основана преди пет години, за да подпомага земеделските общности в Каука, Калдас и Толима. Названието Siruma означава "небе и небе" на езика на коренното население Wayuunaiki.

Безкофеиновото кафе Atunkaa е символ на ангажимента на Siruma за прозрачност и справедливи цени за фермерите. То произхожда от Асоциацията за мир в Централна Каука (ACC) в Пиендамо, провинция Каука. ACC е основана от местен фермер, за да добави стойност към сорта кафе "Кастило" и да осигури стабилен доход, като помогне на общността да избегне отглеждането на незаконни култури.

След конвенционалната естествена обработка се извършва процес на отстраняване на кофеина:

Процес на обезкофеинизиране на захарна тръстика:
Първоначално кафето се попарва при ниско налягане, за да се отстрани пергаментът. След това зърната се потапят в гореща вода, която ги набъбва и омекотява, подготвяйки ги за хидролиза на кофеина, който е свързан със солите на хлорогенната киселина.

Естественият екстракт от ферментацията на захарната тръстика (без химически синтез) се добавя към предварително приготвеното кафе. То се промива многократно с натурален етилов ацетат, за да се намали съдържанието на кофеин. След като процесът приключи, кафето се освобождава от остатъка от етилов ацетат с помощта на пара под налягане. След това се прехвърля във вакуумни сушилни, където се отстранява излишната вода и се изсушава до съдържание на влага от 10-12 %.

EAN: 8594206184050

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER