The Naughty Dog ETIOPIE DUWANCHO, 200g
The Naughty Dog ETIOPIE DUWANCHO, 200g

The Naughty Dog ETIOPIE DUWANCHO, 200g

Изчерпана наличност
24,90 лв.
с ДДС

Опитайте страхотно кафе от пекарната на палавото куче. Аромат: BROSVO HARIBO BOMBS-MED-GOLDEN RUM .

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Препоръчителна подготовка
всички начини на приготвяне
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cветли
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Новата Етиопия от Dachshunds е подходяща за филтърно кафе. Вкусът включва бонбони Haribo с праскови, пчелна пита, нуга и послевкус на ром, който допълва всичко.

Този микролот е кръстен на местен плод, тъй като кафето го наподобява с пълната си плодовост. Кафето се доставя от 279 членове на Daye Bensa, земеделски производители от околностите на село Керамо. Цялата обработка след прибиране на реколтата започва със сортиране според гъстотата на зърната и изхвърляне на дефектни или незрели кафеени череши. След това кафето се съхранява на африкански лехи в продължение на 13 до 15 дни. За всяко такова "легло" отговаря конкретен работник, който редовно обръща зърната, за да се постигне наистина последователен процес на сушене. Всяка партида се следи стриктно, за да няма объркване Проследяването на всяко зърно до конкретна реколта (партида) е много важно и прецизно. По този начин качеството може да се проверява точно и да се поддържа на най-високо ниво.

При сухия метод след брането черешите се разстилат на тънък слой върху бетонни тераси или върху африкански лехи, за да изсъхнат. Алтернативно за сушенето се използват механични сушилни. Кафето трябва да се обръща редовно, за да се предотврати образуването на плесен и нежелана ферментация. След приключване на сушенето, независимо дали на слънце или в сушилня, люспата се отстранява механично в т.нар. суха мелница.

Страна на произход: Етиопия

Обработка: Естествена

Ароматен профил: ЕТЕРИЧНИ МАСЛА: МЕД-ЗЛАТИСТ РОМ

Регион: Bensa

Земеделски производител: Asefa Dukamo Korma

Сорт: Наследствен сорт

Надморска височина: 2100 - 2200 м над морското равнище.

Реколта: януари 2022 г.

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER