Rebelbean Коста Рика Канделила, 250 г
Rebelbean Коста Рика Канделила, 250 г

Rebelbean Коста Рика Канделила, 250 г

Изчерпана наличност
25,90 лв.
с ДДС

Подбрано и прясно изпечено кафе от пекарната на Rebelbean в Бърно.

Аромат: МАНДАРИНКА - АНИЗ - ЦВЕТЯ НА УСТНИТЕ

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
При закупуване на този продукт ще получите 14 точки. Вашата количка ще съдържа общо 14 точки, които могат да бъдат превърнати във ваучер на стойност 1,22 лв..
Метод на обработка
Honey
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Rebelbean: Имахме късмета да пътуваме из Коста Рика и да посещаваме кафеените плантации и ферми там. Сред тях е и заводът за преработка La Candelilla, откъдето дойдоха пакетите с това конкретно кафе. Станцията се управлява от семейство Санчес, което обработва 70 хектара плодородна земя. Те преработват 100 тона зелени зърна годишно, което, за да добиете представа, е около 500 тона сурови кафеени череши. А това е много работа - затова всичките седем братя и сестри на семейство Санчес се грижат за фермите и мелницата.

Коста Рика е развита и богата страна с добра инфраструктура. Затова и мащабите на семейната ферма са малко по-различни от тези в Гватемала или Перу. Районите за отглеждане на кафе около столицата Сан Хосе са разнообразни, а микроклиматът между тях е доста различен. По-специално, Тарасу, откъдето произхождат тези зърна, е район с голяма надморска височина и стръмни зелени склонове. Тя ни хареса най-много от всички ферми, които посетихме. Преработвателната станция работеше като перфектно смазана машина, която по време на прибирането на реколтата работеше по 22 часа на ден. Другите два часа от деня бяха запазени за почистване на машините, така че на практика се работеше без прекъсване. Въпреки това не е чудно, че Санчес имат в офиса си бункер за приготвяне на партиди от 3 литра кафе.

Освен всичко друго семейство Санчес участва в проекта Bean Voyage, който свързва фермери от цялата страна, за да укрепят позициите си на пазара, но и за да имат възможност да се образоват и усъвършенстват. Програмата се фокусира върху екологията, биоразнообразието, опазването на уникалните екосистеми на Коста Рика, както и върху справедливите цени на кафето и дългосрочното сътрудничество с вносителите.

От няколко години имаме кафе от тази ферма в пекарната и качеството му е възхитително стабилно. Вкусът винаги се отличава с по-леко средно тяло, като цяло е балансиран, деликатен и гладък. Комбинацията от сладки плодове, сложна киселинност и деликатни флорални аромати се съчетават перфектно!

Фермер: семейство Санчес

Район.

Сорт: Typica

Преработка: мед

Надморска височина: 1 400 м над морското равнище.

Falcon Specialty Coffees (Обединеното кралство)

Изпичане: всестранно изпичане - подходящо за всички методи на приготвяне

Ароматен профил: мандарина, анасон, липов цвят

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER