The Miners Коста Рика Jorge Calvo y Teresita Robles 250g
Опитайте страхотно кафе от The Miners- избраната пекарна.
Аромат: ГОРСКИ МЕД - ЖЪЛТА ЯБЪЛКА - МЕНДЛА - КРЕМОВО ТЯЛО - ЯБЪЛКОВ МОСЪК
Какво казват от пекарната The Miners за това кафе?
Марката Cafe Benigno се появява за първи път на пазара през 2017 г. с цел да предложи селекция от кафе. Сърцето на проекта е Тересита Роблес Наваро, на която първа хрумва идеята. Тересита дължи обширните си познания в областта на отглеждането на кафе до голяма степен на баща си, Бениньо Роблес Фалас, който след това я вдъхновява да нарече станцията за обработка на кафе на негово име. Бениньо е бил трудолюбив човек и голям любител на природата. Основната визия на семейство Роблес е да предлага страхотни и уникални кафета, които могат да бъдат проследени до конкретен фермер. Това дава на клиентите им уникалната възможност да получат кафе, което е съобразено с околната среда и е справедливо към всички участници в процеса. Тересита отговаря за цялото производство, логистиката и преработката на кафетата. Семейството също така се стреми да въвежда иновации всяка година, за да постигне още по-добри резултати на международния пазар.
За кафето
Финка La Casa е разположена на надморска височина около 1500-1600 m. Понастоящем в La Casa се отглеждат предимно сортове Caturra и Catuaí. През годината във фермата не се използват химически торове, за да се подобри почвата и постепенно да се повишат качеството и количеството на кафето. Фермата е заобиколена от разнообразни дървета, като бананови дървета, плантаини, рициново дърво, гуити, авокадо, йокоте и порро, които осигуряват достатъчно сянка за кафеените дървета. Част от финка La Casa в момента се обновява за трета година. Основната причина за това е засаждането на нови сортове кафе като F1 Millennium, Obatá, Catigua, MG2 и Geisha, които в бъдеще трябва да заменят съществуващите Caturra и Catuaí, които постепенно достигат края на продуктивния си живот.
Преработка и сушене
След като черешите бъдат събрани на ръка, те се оставят да почиват във вътрешния резервоар през следващите 24 часа, преди да бъдат изпратени за белене. От черешите се отстранява само горната част на кората, така че сърцевината да остане непокътната. След това обелените череши се прехвърлят в друг резервоар, където ферментират през следващите 36 часа при постоянен температурен контрол. Последващото сушене трае около 22 дни, в зависимост от климатичните условия, върху африкански лехи на пряка слънчева светлина. През нощта те се покриват с прозрачно, непромокаемо фолио, за да се предотврати достъпът на вода и влага, които биха могли да влошат качеството на кафето.
Ферма: Finca la Casa, Café Benigno
Надморска височина: 1514 м над морското равнище.
Обработка: мед
Сорт: Катуй - Катура
Метод на приготвяне: Еспресо, кана Мока, но си струва да се опита и на филтър:)
Вкус: горски мед, жълти ябълки, бадеми, кремообразно тяло, ябълков сайдер
EAN: 1803
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER