Капкообразувател Kaffia Chorreador 500ml
Капковата кана е традиционният начин за приготвяне на филтърно кафе в Латинска Америка. В Коста Рика този метод се нарича chorreador и никога не може да мине без дървена конструкция и памучен филтър.
Това е интересна алтернатива за тези, които не харесват хартиени филтри. Памучният филтър може да пропусне повече масла от кафето, за разлика от хартиения филтър, и в резултат на това кафето е с по-отчетлива плътност. Тъканта има много по-малки дупки от хартията, така че екстракцията ще отнеме минута-две повече, но резултатът определено си заслужава! За да сте сигурни, че филтърът ще ви служи добре, трябва да се уверите, че той винаги е чист и влажен. Просто го потопете във вода и го поставете в хладилника, когато не го използвате.
Употребата на капковата кана е подобна на тази на класическия капкомер, с изключение на памучния филтър и красивия стилен караф, който със сигурност ще намери приложение не само за приготвяне на кафе.
За перфектното преливане на кафе препоръчваме тук и каната Hario Buono 1,2 л. За повече информация относно приготвянето на филтърно кафе вижте нашия раздел Приготвяне на кафе - филтърно кафе.
Материал: термоустойчиво стъкло, дървоОбем: -- л (3-4 чаши)
Може би ще харесате също
LB PLACEHOLDER