Fiftybeans India Ratnagiri Estate, 200 g
Fiftybeans India Ratnagiri Estate, 200 g
Fiftybeans India Ratnagiri Estate, 200 g
Fiftybeans India Ratnagiri Estate, 200 g

Fiftybeans India Ratnagiri Estate, 200g

Изчерпана наличност
24,90 лв.
с ДДС

Прясно изпечено кафе от пекарната за кафе в Бърно Fiftybeans.

Аромат.

Искате ли да смелите кафето?
Изчерпана наличност
detail_vyhody_heureka.png Проверено на Pazaruvaj.bg detail_vyhody_doprava_zdarma.png Безплатна доставка при поръчки над 150лева
detail_vyhody_vse_skladem.png Широка гама от наличности detail_vyhody_cerstve_prazena.png Печено кафе всяка седмица
Метод на обработка
Сухо (natural)
Киселинност
cредна
Степен на изпичане
cредна
Дървото за кафе
100% Arabica
 

Fiftybeans: историята на кафето от Ashok Patre

Фактът, че разполагаме с тази перфектна селекция от Индия, дължа на покровителя на фермата в Ратнагири - Дамян Дурда. Благодаря му много!

Историята на фермата датира от 1927 г., а днес тя е една от най-модерните в страната. Разбира се, нека си налеем чаша чисто кафе. Мислили ли сте някога, че Индия ще е мястото, където се отглежда най-хубавото кафе? Страната наистина произвежда огромни количества стоково кафе, но специално кафе?!?!

Тази партида, обработена по метода на естествената анаеробна ферментация, ще ви покаже, че и Индия има какво да предложи на света на ароматното кафе.

След ръчно бране и сортиране работниците поставят черешите в съдове от неръждаема стомана, където ги оставят да ферментират без достъп на въздух. Процесът на ферментация предизвиква много приятна киселинност в кафето, която напомня на розов грейпфрут. След това черешите се изсушават в чисто нови шатри за сушене - една от най-новите инвестиции на фермата. Благодарение на тези шатри кафето се изсушава равномерно, което води до много приятна сладост и висока чистота на вкусовете и ароматите.

В чашата ви очакват печени праскови, черен чай, ванилия, хибискус и розов грейпфрут. Пие се прекрасно.

За изпичането на това кафе използвам пекарна Loring S15 Falcon, която използва конвекция или горещ въздух като основен източник на разсейване на топлинната енергия. Това ми позволява да работя много прецизно с вкусовите нюанси на това кафе и по този начин успявам да запазя високата сочност, но и сладостта.

За филтърно кафе винаги използвайте кафе не по-рано от 7 дни от датата на изпичане. Това ще предотврати появата на нежелани горчиви нотки във вкуса.

Опаковката е напълнена с азот за хранителни цели, който забавя окисляването на зърната, така че кафето ще запази характера си дори 45 дни след изпичането.

Държава.

Надморска височина: 1300 м над морското равнище.

Сорт: Catuai, Cauvery SLN9

Обработка: естествена

Ароматен профил: ПЕЧЕНИ ПРАСКОВИ - ЧЕРЕН ЧАЙ - ВАНИЛИЯ - ХИБИСКУС - РОЗОВ ГРЕЙПФРУТ

Може би ще харесате също

LB PLACEHOLDER